Likeverdige partnere i helsefellesskapene
Kommuner og sykehus
må dra i samme retning for pasientens beste. Hvordan kan helsefellesskapene
hjelpe til?
Helsefellesskap er en videreutvikling av tidligere samarbeid mellom kommuner og sykehus. For Fredrikstad kommune og Sykehuset Østfold, ble samarbeidssjefene en døråpner inn i helsefellesskapet for å få innspill og forankring.
Regjeringen og KS ønsker at kommuner og helseforetak skal se på hverandre, ikke som parter, men som likeverdige partnere med felles eierskap og ansvar for pasientene.
19 helsefellesskap er etablert i Norge. De skaper en samhandlingsarena mellom sykehus og omliggende kommuner. Samhandlingen er organisert i tre nivåer: partnerskapsmøtet, strategisk samarbeidsutvalg og faglige samarbeidsutvalg.
Hva betyr det for deg som kommune eller sykehus? Hvordan kan du benytte helsefellesskapet ditt for å forankre arbeidet, dele erfaringer eller få hjelp?
Presentasjon ved
- Astrid Nylenna, fagdirektør, Helsedirektoratet
- Tonje Myrvold, prosjektleder digital hjemmeoppfølging, Fredrikstad kommune
- Jan Terje Dragvoll, programleder digital hjemmeoppfølging, Sykehuset Østfold
Webinaret begynner med et overordnet blikk på helsefellesskapene. Hva er målet deres? Hvordan foregår samhandling mellom kommuner og helseforetak i helsefellesskap?
Videre i webinaret vil vi høre fra Fredrikstad kommune og Sykehuset Østfold. Hvordan bruker de helsefellesskapet for å innføre digital hjemmeoppfølging i deres region?
Opptak
Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".