Med video jobber legevaktsentralen ikke lenger i blinde


Det er ikke alt som er lett å formidle over telefonen. En videosamtale kan gi legevaktsentralen verdifull, visuell informasjon om helsen din.

Se på opptak om bruk av videokonsultasjon på legevaktsentralen og hvilken betydning dette har for pasient og helsepersonell.

Webinar: Med video jobber vi ikke lenger i blinde
Webinaret 29. september handlet om bruk av video på legevaktsentralen.
Videosamtale med legevaktsentralen var enkel å bruke. Etter 10 sekunder hadde jeg fått avklart det jeg trengte.

Se for deg at du har kols, det er lørdag ettermiddag og pusten din blir plutselig vesentlig verre. Eller at barnet ditt har utslett og feber og du er usikker på hva du skal gjøre. Burde du kjøre til legevakten selv eller bli hentet med ambulanse? Eller klarer du å håndtere situasjonen der du er med veiledning fra en sykepleier?

Den visuelle informasjonen sykepleieren på legevakten får fra en videosamtale kan være avgjørende for å finne ut hva er best for pasienten. Når vi kommuniserer så mye på video i det daglige, hvorfor ikke kunne bruke det i helsetjenesten?

På webinaret vil du få høre om innføring av videosamtale på legevakten i Kristiansand. Hva er prosedyren når noen ringer inn til legevakten? Hvem tar telefonen og hvilken ekstra opplæring trengs? Du vil få høre pasienterfaring og om hva det betyr å nå kunne bruke videoverktøy inn i pasientvurderingen, og hva forskningen sier.

Presentasjon ved

  • Trudi Nilsen Lohne, prosjektmedarbeider Innovasjon og digitalisering i Legevakten i Kristiansand kommune
  • Nathalie Sandal, forsker III og doktorgradsstipendiat ved Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin, NORCE og Stiftelsen Norsk luftambulanse
  • Åshild Grimstad Pettersen, fagsykepleier ved legevaktsentralen i Kristiansand kommune
  • Silje Skeie Stray, brukerrepresentant

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".