logo

KI på operasjonsbordet: Hva er lov, og hvem har ansvaret?

Hva er egentlig lov når det kommer til helsetjenester og medisinsk utstyr som bruker kunstig intelligens? Føler du at spørsmålet gir deg antydning til hodepine? Da er dette et webinar for deg!

Få hjelp til å stille de riktige spørsmålene om regelverket og KI i helse. Se på opptaket fra 6. desember.

Webinar: Hva sier loven om KI i helse?
Lars Andre Strøm Arnesen forsker på hvordan regelverket og KI henger sammen i helsesektoren.
Alle som bruker et KI-system, eksempelvis et sykehus eller et legekontor, har et ansvar for å ha tilstrekkelig kompetanse i å aktivt overvåke systemet. De må kunne steppe inn ved behov når de ser at det er en feil i systemet.

Det er mange spørsmål som kan reise seg når vi begynner å nøste i regelverket rundt KI i helse.

Når det kommer til KI i helse, hvem har ansvar for hva? Og hvem er forpliktet til å gjøre hva? Hvilken form for KI defineres som høy risiko, og hva har det å si for innføring av nye tjenester?

Vi har forordninger om KI og medisinsk utstyr, i tillegg til regelverket for personvern (GDPR). KI skal være opptre etisk, og samtidig effektivisere helsetjenestene våre. Det finnes regler for autonome systemer og for automatisert databehandling.

Regelverket rundt KI i helse kan virke komplisert, men det er avgjørende for å sikre både etisk bruk og trygghet for pasientene. Dette webinaret er designet for å gi deg som prosjektleder eller helsepersonell en praktisk forståelse av de viktigste reglene, slik at du kan navigere i landskapet med større trygghet og innsikt.

Presentasjon ved Lars Andre Strøm Arnesen, jurist og stipendiat ved Universitetet i Oslo.

Lars er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo (2016) og har en LL.M i IKT-rett (2019) fra samme sted. Han har tidligere jobbet i advokatfirmaet SANDS og som juridisk rådgiver i Dignio, et selskap som leverer digitale helseløsninger. Lars er nå doktorgradsstipendiat ved Senter for rettsinformatikk, der han forsker på kunstig intelligens og automatiserte medisinske beslutninger i prosjektet "RESPIRE".

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".