logo

Digital hjemmeoppfølging

Gjennom denne webinarserien formidler vi forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap om digital hjemmeoppfølging.

Vi arrangerer webinarer hele året, og ønsker kommuner, sykehus, fastleger, brukerorganisasjoner og forskere velkommen som foredragsholdere og deltakere.

Målet om å flytte helsetjenesten hjem til pasienten krever blant annet organisatoriske endringer i helsetjenesten, teknisk tilrettelegging og kompetanseheving. Digital hjemmeoppfølging er ofte svært komplekst fordi det involverer flere ulike aktører innen helsetjenesten, og en vellykket innføring fordrer at alle parter endrer sin måte å jobbe på.

Gjennom webinarserien får vi innsikt i arbeidet som foregår ute i kommunene og sykehusene. Forskere vil dele sin forskning, og brukerorganisasjonene vil bringe inn brukerstemmen.

Webinarene om digital hjemmeoppfølging sendes hver tredje fredag, klokken 08:15-09:00.

Ønsker du å få tilsendt invitasjoner til webinarene? Send en epost til email hidden; JavaScript is required og si at du er interessert i digital hjemmeoppfølging.

Redaksjonskomité

  • Undine Knarvik, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Carina Kolnes, Indre Østfold kommune
  • Hege Mari Johnsen, Universitetet i Agder
  • Eirin Rødseth, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Andreas Høiaas, Kreftforeningen
  • Kari Dyb, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Gro Berntsen, Nasjonalt senter for e-helseforksning

Digital hjemmeoppfølging: Nyheter

Finn veien gjennom jungelen av helseapper

Det finnes apper som hjelper deg å mestre stress og kroniske smerter, gå ned i vekt, trene og mye mer. Hvilke apper er forskningsbasert og til å stole på?

Finn veien gjennom jungelen av helseapper her!

16.03.2023

Hvordan "måle tempen" på helsetilstand og livskvalitet?

Det pasienten sier om formen sin fra dag til dag, er vesentlig informasjon for at digital hjemmeoppfølging skal lykkes. For å få til en best mulig tjeneste, kan helsepersonell på sykehus og i kommune støtte seg på forskningsbaserte skjemaer og spørsmål.

Finn ut mer om Patient Reported Outcome Measures (PROM).

10.03.2023

En ny måte å drive poliklinikk på

I Kristiansand finner du en brukerstyrt poliklinikk. Personer med HIV har ofte behov for ekstra konfidensialitet, mestring og erfaringsdeling. Dette har blitt tatt på alvor av sykehuset.

Se på webinaropptak om digital oppfølging.

24.02.2023

Våkn opp! Miljøvennlig e-helse

Er det virkelig bedre for planeten å møte pasientene dine på nettet enn å kjøre rundt i hele byen?

Hvordan kan vi identifisere og måle miljøkonsekvensene av digitale helsetjenester?

10.02.2023

Kommunen sitt ansvar for digital hjemmeoppfølging

Kommunene bør tilrettelegge for digital hjemmeoppfølging, men har ikke ansvar for dette alene! Hvordan kan nasjonale myndigheter hjelpe alle på vei? Hvilken rolle bør sykehusene og fastlegene ha?

27.01.2023

Unge pårørende: Psykisk helsehjelp på video

Hva mener unge om å få psykisk helsehjelp på video? Her får du deres synspunkter på fleksibilitet, trygghet og om det er til hjelp.

05.12.2022

Trygghet etter utskrivelse fra sykehus ved digital hjemmeoppfølging

På sykehuset har du som pasient et kunnskapsrikt sikkerhetsnett av helsepersonell. Hjemme igjen etter behandling kan mange kjenne seg utrygge og savne støtte. Digital hjemmeoppfølging kan dekke dette tomrommet og øke livskvaliteten din. Se på webinaropptaket.

18.11.2022

Tech-shopping: Hvordan lykkes med offentlig privat samarbeid?

Ikke vær engstelig når du må skaffe teknologi til digital hjemmeoppfølging! Som offentlig instans er det mye å hente på å samarbeide med private aktører. Norway Health Tech gir deg tipsene du trenger til enklere innovasjons- eller anskaffelsesprosesser.

04.11.2022

Får vi lov til å gjøre noe som helst?

Regelverket for å behandle helsedata kan virke firkantet. Hvordan kan en kommune eller et sykehus allikevel komme videre med digitalisering i helse?

21.10.2022

Digital hjemmeoppfølging - virker det?

Hvordan vet vi om digital hjemmeoppfølging virker? Hva hvis gevinstene oppstår andre plasser enn der vi får økt innsats? Hva er bra nok, og for hvem?

10.10.2022
    3 4 5