logo

Sykehuset i Vestfold: Klinikk psykisk helse og rusbehandling (KPR)

Klinikk psykisk helse og rusbehandling ved Sykehuset i Vestfold skal gi befolkningen et helhetlig behandlingstilbud for psykiske lidelser og rusmisbruk på spesialistnivå.

Kompetanseområder og temasatsinger

e-Mestring

Klinikk psykisk helse og rusbehandling ved Sykehuset i Vestfold HF tilbyr veiledet internettbehandling for panikkangst, sosial angst og depresjon. eMestring er identisk med tilbudet i Helse Bergen som heter eMeistring. eMestring består av selvhjelpsmoduler som pasienter går gjennom.

REACT

REACT er et nettbasert veiledet selvhjelpstilbud i form av en verktøykasse som kan være til hjelp og støtte for pårørende til personer som utvikler psykose for første gang. Programmet er et samarbeid med TIPS Helse Sør-Øst, og oversatt til norsk fra engelsk.

Sykehuset i Vestfold HF. Glenne regionale senter for autisme:

Super Speak

Super Speak er et kommunikasjonshjelpemiddel (app) for barn uten verbalt språk. Prosjektet avventer nødvendige godkjenninger.

IKT utvikling Barne og ungdomspsykiatri (BUPA):

Enheten har igangsatt et eget prosjekt for IKT-utvikling, i tre deler:

  • Areal og romutnyttelse.
  • Effektivisering av arbeidsprosessen.
  • Leveranser knyttet til optimalisert helsegevinst.

Prosjektet skal innføre løsninger for pasientkommunikasjon som gjør BUPA tilgjengelig for pasienten på nettsider, og apper som kan nås ved bruk av vanlig PC, nettbrett og smarttelefoner. Løsningen skal gjøre det mulig å bestille time, pasienten skal kunne nå behandlere og bestille resepter. Det skal være mulig å gjennomføre e- konsultasjoner. Videre skal løsningen gi pasienten mulighet for innsyn i egen journal.

Digital selvrapportering

Sykehuset i Vestfold HF tar i bruk digital selvrapportering for å øke pasientmedvirkningen og redusere dobbeltarbeid med registrering av sensitiv informasjon.

eMestring alkohol

Det er igangsatt utvikling av eget internettbasert selvhjelpsprogram for personer som står i fare for å utvikle rusavhengighet/misbruk.

Visjon, strategier og mål

KPR skal være blant de førende på innovasjon og bruk av ny teknologi innen

behandling, kvalitet og pasientsikkerhet. Det legges særlig vekt på tiltak som kan bidra til:

  • å øke pasienters muligheter for egenaktivitet
  • å styrke brukerperspektivet
  • økt tilgjengelighet til kunnskapsbaserte behandlingsmetoder
  • bedret samhandling på ulike nivåer og med ulike instanser
  • å være et supplement til og styrke tradisjonelle behandlingsmetoder
  • kvalitetssikre kommunikasjon

Aktuelle prosjekter skal ha i seg et vesentlig element av nytenkning. Prosjekter skal ha en tydelig målsetting og tidsramme og skal være i tråd med øvrige føringer i den overordnede utviklingsplanen.

Oversikt eksisterende datamateriale

Der pasienter har gitt sitt samtykke finnes data fra eMestring i egen database. Data fra REACT piloten vil foreligge ved TIPS Helse Sør-Øst.

Konferanser

  • Felles fagmiljø mellom Sykehuset i Vestfold HF, Helse Bergen og Universitetet i Bergen. To årlige samlinger med fokus på erfaringsutveksling og faglig utvikling.
  • Deltagelse og bidragsytere på CheckWare Conference 2016: Digital selvrapportering og Egen Mestring.
  • Deltagelse på European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) sine årlige konferanser med fokus på digitale tjenestetilbud.