logo

Chain of Trust

Chain of Trust-prosjektet handler ”om å forstå pasienters og helsepersonells perspektiv på telehelse og å bygge tillit og aksept”.

Chain_of_Trust_300w.png#asset:453

Chain of Trust-prosjektet startet januar 2011 med mål om å undersøke sluttbrukernes holdninger til telehelsetjenester. Med et europeisk perspektiv undersøkes pasienters, legers, sykepleieres og farmasøyters erfaring med telehelse. Prosjektet vil vurdere hvordan ulike oppfatninger har utviklet seg i bruken av telehelse og hvilke barrierer som hindrer oppbygging av tillit og godkjenning av denne form for helsetjeneste.

Prosjektets mål

Prosjektet har to mål:

  1. Å samle kunnskap om fire gruppers holdninger til telehelse – pasienter, leger, sykepleiere, farmasøyter
  2. Å øke bevissthet og tillit til telehelse blant de fire grupper, beslutningstakere, politikere og industri

Prosjektbeskrivelse

Prosjektet vil resultere i en undersøkelse av oppfatninger, behov, gevinster og barrierer relatert til telehelse fra en pasient, lege, sykepleier og farmasøyts perspektiv. Kvalitativ informasjon samles inn gjennom ulike aktiviteter – en litteraturstudie, en europeisk spørreundersøkelse, workshops i seks forskjellige land og fire europeiske fokusgruppe møter. Resultatene fra aktivitetene legges frem både på rundebordskonferanser i seks land og prosjektets sluttkonferanse i januar 2013. De to sistnevnte aktiviteter har som mål å øke bevissthet om telehelse hos interessenter og involverte (se ovenfor).

Prosjektet har som mål å styrke gruppenes bevissthet og tillit til telehelse. Funnene og anbefalingene i prosjektet vil utgjøre et unikt redskap for å informere politikere og beslutningstagende nivåer.

Prosjektet har et mål å nå institusjoner som har en befatning (direkte eller indirekte) med telehelse vil også bli forsøkt nådd: den Europeiske Kommisjon (relevante avdelinger (DG) og deres grunntanke om ”Health in All Policies”), EP (relevante Europeiske kommitter og interesse grupper, Europarådet, FNs økonomiske og sosiale råd (EcoSoc), OECD, Komité Forsamling Europeiske Regioner, ETUC, UNICE. Spredning av prosjektresultater innen e-health.

Hovedfokus

Prosjektet innfører en plan for spredning av kunnskap som blir produsert i gruppene, så vel som gjennom en internasjonal litteraturstudie og en spørreundersøkelse. Dette vil supplere og styrke prosjektets arbeidspakke 5 som fokuserer på å skape bevissthet. Prosjektet vil engasjere alle partnere i prosjektet til å spre resultatene på en effektiv måte. En ’kjede av tillit’ vil bli skapt ved å knytte alle målgruppene blant pasienter og familie, omsorgspersoner, helsepersonell, helseledere og helsepolitikk på internasjonalt, europeisk, nasjonalt, regionalt og lokalt nivå til en kunnskapspool som er utviklet gjennom dette prosjektet.

Betydningsfylle institusjoner som har en befatning (direkte eller indirekte) med telehelse vil også bli forsøkt nådd: den Europeiske Kommisjon (relevante avdelinger (DG) og deres grunntanke om ”Health in All Policies”), EP (relevante Europeiske kommitter og interesse grupper, Europarådet, FNs økonomiske og sosiale råd (EcoSoc), OECD, Komité Forsamling Europeiske Regioner, ETUC, UNICE. Spredning av prosjektresultater innen e-health.


Prosjektpartnere

  • European Patients’ Forum (EPF, project leader)
  • Standing Committee of European Doctors (CPME)
  • Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU)
  • European Federation of Nurses Associations (EFN)
  • Thalassaemia International Federation (TIF)
  • Norwegian Centre for Integrated Care and Telemedicine (NST)
  • Latvian Umbrella Body for Disability Organisations (SUSTENTO)

Finansiering

DG Sanco, Public Health Programme

Øvrig kontaktperson

EPF: Liuska Sanna, e-post: email hidden; JavaScript is required

Mer informasjon om prosjektet:

www.chainoftrust.eu