Teknologien er nøkkelen til å beholde kvalitet og tilgjengelighet i helse og omsorg.
Derfor undersøker Nasjonalt senter for e-helseforskning forskjellige aspekter av e-helse; som kunstig intelligens, videokonsultasjoner, apper, digital inkludering og tversektoriell samarbeid. Blant våre fantastiske forskere finner du leger, sykepleiere, teknologer og sosiologer.
Naboene våre og deres helsetjenester har mange av de samme utfordringene. Som et WHO samarbeidssenter, samarbeider vi med kollegaer i Norge, i EU og fra hele verden, for å lete etter svar og løsninger.
Globale utfordringer trenger globale løsninger!
De fleste tror at digital inkludering og ekskludering er absolutter. Forskere ved Nasjonalt senter for e-helseforskning har funnet at samfunnet skaper en gradering av digital inkludering. Hvor inkludert du er er avhengig av mange faktorer og kommer til å endre i løpet av livet ditt.
30.04.2024Samfunnet stengte ned, men Blå kors kompasset var klar med digitale tilbud! De tilbyr samtaleterapi til barn og unge som vokser opp i et hjem med foreldre med alkohol eller andre rusproblemer. Hvordan opplevde brukerne og behandlere overgangen fra å treffes fysisk til video?
13.02.2024Man skulle kanskje tro at en ny app var en fiasko fordi sykepleierne ikke sparte tid i det daglige arbeidet. Men informasjonen ble gjort tilgjengelig ved pasientens seng, og lederne kunne utnytte ressursene bedre. Sett fra et annet perspektiv er appen absolutt en suksess!
Hjulet må ikke alltid finnes opp på nytt. Hva med å bruke eksisterende teknologi på en bedre måte?
Smartere bruk av dialogmeldinger mellom fastlegen og hjemmetjenesten fører til bedre samarbeid om og med pasienten. Dette er PLO+.
13.02.2024Nasjonalt senter for e-helseforskning har kunnskapen du trenger!
19.10.2023Det finnes mange prosjekter om kunstig intelligens i helsevesenet, men få har faktisk blitt tatt i bruk? Hvordan kan vi øke suksessraten?
Nasjonalt senter for e-helseforskning har utviklet et rammeverk og anbefalinger for hvordan man kan ta i bruk kunstig intelligens i helsevesenet. I denne videoen får du vite mer om hvilke steg du bør ta og hvem du bør involvere.
13.02.2024Kan en chatbot hjelpe deg å gå ned i vekt? Forskere prøver å finne svaret.
14.09.2023Denne videoen er en sammensetning av klipp fra webinarer holdt våren
2023 i regi av Nasjonalt senter for e-helseforskning.
Step Up er en forskningsbasert rammeverk for å ta bedre beslutninger om effekten av en innovasjon, tidlig i prosessen.
06.06.2023Prinsipper for videokonsultasjoner
11.05.2023