Jeg håper flere kommuner motiveres til å starte med digital hjemmeoppfølging. At ledere går fra å tenke at de bør teste det ut, til at de setter i gang. Arendal og Farsund er gode eksempler å vise til.
Det sa Morten Lauknes, prosjektleder for digitalisering og e-helse i Kristiansand kommune på EHiN 2021.
15.11.2021Digital teknologi og tjenester kan bidra til inkludering. Men hvis man ikke bygger kompetanse eller lager gode verktøy, så kan det også virke ekskluderende. Vi vet at flere faller utenfor, det må vi ta på alvor.
Det sa professor Margunn Aanestad fra Universitetet i Agder på EHiN 2021.
15.11.2021Pasientens legemiddelliste (PLL) er et viktig tiltak for at pasientens legemiddelopplysninger samles i én felles nasjonal oversikt slik at oppdaterte legemiddelopplysninger kan deles på tvers av ulike virksomheter.
Trenger Norge en ny styringsmodell for e-helse?
– Ja, men det er viktig at vi får med hele styringskjeden og at kommunesektoren får reell innflytelse i beslutningsprosessen, sier Kristin Weidemann Wieland, områdedirektør i KS under paneldebatten på #ehin2021.
11.11.2021Alle er enige i at vi trenger bedre digitale verktøy i den kommunale helsetjenesten, men hvordan får vi til et kommunalt journalløft, undrer Stina Løkke, kommunalsjef for helse og omsorg i Hammerfest kommune?
Er du nysgjerrig på hva vi gjør i Nasjonalt senter for e-helseforskning? I denne filmen blir du bedre kjent med oss.
Axel Einar Mathiesen, PKO leder Bærum sykehus, forteller om samarbeidet mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten for oppfølging av sårpasientene hjemme. Samarbeidet sikrer kunnskapsoverføring og mindre belastning for pasientene.
21.10.2021Hvorfor ta med brukerne i forskning? Fordi de har viktige erfaringer å dele!
Thea Maria Rytterager fra Mental Helse Ungdom og Monika Knudsen Gullslett fra Nasjonalt senter for e-helseforskning forteller om brukernes rolle i et forskningsprosjekt om videokonsultasjoner.
Videoen er produsert med støtte fra Iceland Liechtenstein Norway grants: https://eeagrants.org/
06.09.2021Hvordan er det å få psykisk behandling via en videosamtale? Monika Knudsen Gullslett ved Nasjonalt senter for e-helseforskning og Thea Maria Rytterager fra Mental Helse Ungdom forteller om resultatene fra deres forskningsprosjekt.
Videoen er produsert med støtte fra Iceland Liechtenstein Norway grants: https://eeagrants.org
06.09.2021Retrouvez la vidéo et les présentations du séminaire scientifique du jeudi 8 avril 2021 de la thématique Risques & Cybersécurité en Santé.
29.04.2021Ønsker du å være mer fysisk aktiv i hverdagen? Vi søker etter deltakere til forskningsprosjektet ONWARDS hvor vi skal undersøke hvordan ulike digitale tiltak påvirker motivasjonen til å være aktiv. Du kan være med i undersøkelsen hvis du er mellom 18-55 år, eier en smarttelefon og bor i Troms eller Finnmark.