logo

Forskning

Forskning skal være uavhengig, etterprøvbar og kritisk i tråd med god forskningstradisjon.

Forskning og utredning skal benytte vitenskapelige metoder for å frambringe kunnskap, noe som sikrer faglig forankrede resultater, samtidig som de forbehold og betingelser som gjelder for resultatene klargjøres.

E-helse er et komplekst felt hvor mange ulike helsefaglige, teknologiske og organisatoriske faktorer spiller inn.

Tverrfaglig forskning gir innsikt i innføring, bruk og utvikling av e-helse, men også kunnskap om effektene e-helsetiltak har på effektivitet, kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgssektoren.

Tverrfaglig kunnskap er viktig for å forstå hvordan e-helse kan brukes for å øke kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgssektoren. Det er behov for mer forskning på e-helse. Digitaliseringsinnsatsen bør bygge på et solid forskningsbasert kunnskapsgrunnlag og erfaringer fra pågående nasjonale og regionale e-helsetiltak må deles.

Tema

Forskning: Nyheter

Helseforskning: – Nesten alle studier rundt om i verden blir forsinket

Tverrfaglig, komplisert – og forsinket. Dette kjennetegner mange forskningsstudier innen digital helse. Kollegalæring og nye kurs kan gi bedre samarbeid.

02.12.2024

Helsedata er vanskelig tilgjengelig for brukerne

De som bruker helseapper og medisinsk utstyr, blir ofte frustrert over strenge personvernregler. – Teknologien gir økt livskvalitet, men kravene hemmer datadeling og en enklere hverdag, sier forsker.

18.06.2024

Slik kan du finne motivasjon til å trene

Forskere har undersøkt hvordan digitale verktøy kan bidra til gode og varige treningsvaner og livsstilsendring.

23.03.2024

Teamene som skal hjelpe folk med alvorlige psykiske lidelser, sliter med digitale problemer

Team hjelper folk der de er, slik at flere slipper å bli innlagt på psykiatriske sykehus. Men de tekniske systemene er langt fra optimale.

20.02.2024

En lærende helsesektor bygger på et fundament av data

Kommer det nye systemet til å fungere som tenkt? Hvor burde Norge investere ressurser i helse?

Data som helseopplysninger og tilbakemeldinger fra pasienter kan svare på disse spørsmålene, men noen kriterier må oppfylles først.

15.11.2023

Tre år med digital kunnskapsdeling om legemiddelhåndtering

Vil vi tilbake til papirresepter og journaler på foldeark? Neppe! Men vi har behov for å snakke sammen om hvordan vi kan få til de beste løsningene.

15.09.2023

Skal spre telemedisin-historier fra Troms i Portugal

Folkene fra Nasjonalt senter for e-helseforskning tar med seg gode eksempler på bruk av telemedisin i Kvænangen og kunstig intelligens i Tromsø, når de skal på digitaliseringskonferansen til WHO i Portugal.

31.08.2023

Trening førte til hele 40 prosent færre innleggelser for pasienter med kols

Kolspasienten Gro fikk hjemmetrening: – Formen ble bedre, jeg klarte mer, fikk bedre vaner, gikk ned i vekt og følte meg ivaretatt.

07.06.2023

Ny rapport anbefaler mer kunstig intelligens i norsk helsevesen

Hva må til for å implementere, drifte og tilpasse kunstig intelligens i norsk helsevesen? Svaret finner du i en fersk forskningsrapport fra Nasjonalt senter for e-helseforskning. Forskerne anbefaler mer kunstig intelligens og kommer med konkrete anbefalinger til norske myndigheter.

19.01.2023

E-helse inn i fremtiden og forbi

Helse- og omsorgstjenesten står overfor store utfordringer i årene fremover med sykepleiermangel, økte krav til effektivitet og kvalitet, og ikke minst økt pasient- og brukerinvolvering. Mer forskning innen sykepleie og e-helse er avgjørende for kvaliteten i helsehjelpen til pasientene, helsetjenesten og for faglig kompetanse.

06.09.2022
Side 1  2 3 4