logo

Forskning

Forskning skal være uavhengig, etterprøvbar og kritisk i tråd med god forskningstradisjon.

Forskning og utredning skal benytte vitenskapelige metoder for å frambringe kunnskap, noe som sikrer faglig forankrede resultater, samtidig som de forbehold og betingelser som gjelder for resultatene klargjøres.

E-helse er et komplekst felt hvor mange ulike helsefaglige, teknologiske og organisatoriske faktorer spiller inn.

Tverrfaglig forskning gir innsikt i innføring, bruk og utvikling av e-helse, men også kunnskap om effektene e-helsetiltak har på effektivitet, kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgssektoren.

Tverrfaglig kunnskap er viktig for å forstå hvordan e-helse kan brukes for å øke kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgssektoren. Det er behov for mer forskning på e-helse. Digitaliseringsinnsatsen bør bygge på et solid forskningsbasert kunnskapsgrunnlag og erfaringer fra pågående nasjonale og regionale e-helsetiltak må deles.

Tema

Forskning: Nyheter

Hjemmesykepleien møter ikke alltid en måket innkjørsel når de kjører ut til en beboer

Forskerne skal se på hvordan man kan tette hullene i hjelpesystemet til beste for pasienten. I dag faller mange sårbare innbyggere utenfor systemet og det digitale fellesskapet.

03.03.2022

Helsearbeidere vil bli tatt på alvor om teknologi

Myndighetene kan ha underkommunisert behovet for teknologisk kompetanse til helsearbeidere.

16.02.2022

Vi søker to e-helseforskere

Vi er på jakt etter to nysgjerrige og engasjerte forskere i 100 prosent stilling som ønsker å finne ut mer om hva som skjer når helse- og velferdstjenester kan tilbys hjemme eller der personen befinner seg.

11.10.2021

Digitale møter fikk fart på utvikling av helseapp

Pandemien stoppet alle fysiske møter i designarbeidet med en ny helseapp. Forskerne ble overrasket over fordelene ved heldigitale møter.

07.01.2021

WHO-samarbeid i 18 år

- Vi er fornøyde med å ha fornyet vår samarbeidsavtale med WHO. Nå er vi inne i vårt 18. år som et WHO samarbeidssenter innen e-helse og telemedisin, sier leder Stein Olav Skrøvseth ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

19.11.2020

Kan chatbots på sosiale medier få folk til å bevege seg mer?

Helse-chatbots har stort potensial for å få folk til å bli mer aktive, viser ny forskning.

06.11.2020

Multidose gjer det mogleg med betre samarbeid om medisinar

Multidose hjelper heimesjukepleia å gje medisin slik legen har bestemt. Men det hjelper ikkje å fylgja føreskrivinga dersom føreskrivinga er feil.

04.09.2020

Helsepersonell ønsker å fortsette med digital pasientbehandling

Helsearbeiderne opplevde at bruk av video fungerte både i samtaler med pasienter og samarbeidspartnere. Men noen skjær i sjøen var det.

02.09.2020

Digital kommunikasjon i helsetjenesten – noen studier

Det finnes mye kunnskap om bruk av kommunikasjonsteknologi i oppfølging og behandling av pasienter. Nasjonalt senter for e-helseforskning har forsket på bruk av video og annen digital kommunikasjon i helsetjenesten i over tjue år.

31.03.2020

Forsker til pasientens beste

To av våre forskere har bidratt til den nasjonale rapporten om forskning og innovasjon i spesialisthelsetjenesten. Rapporten ble overlevert statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

21.05.2019
    2 3 4