logo

Webinarer

I samarbeid med kommuner, sykehus, myndigheter og andre forskningsmiljø, tilbyr Nasjonalt senter for e-helseforskning flere webinarserier. Hver serie tar et dypdykk inn i et aktuelt tema innenfor e-helse. Webinarene er gratis og er åpen for alle som kan ha nytte av kunnskapen og erfaringene som deles.

Nytt webinar hver fredag, klokken 08.15. Temaene i 2024 er digital legemiddelhåndtering, digital hjemmeoppfølging og kunstig intelligens.

Ønsker du å få tilsendt invitasjoner til webinarene? Send en epost til email hidden; JavaScript is required og si hvilke(t) tema er av interesse for deg.

Webinarer: Nyheter

Erfaringer med e-multidose – tips til samhandling!

Ny forskning om elektronisk multidose! Vi kikker på de nye arbeidsprosessene og samspillet mellom farmasøyt, lege og hjemmesykepleie.

Velkommen til gratis webinar 18. oktober!

07.10.2024

Hvordan bygge bro mellom det offentlige og private?

Hvem skal skape fremtidens innovative helsetjenester? Jo, offentlige etater i kombinasjon med private bedrifter.

Velkommen til webinar 11. oktober om offentlig-privat samarbeid for å videreutvikle digital hjemmeoppfølging.

01.10.2024

Hvordan rigger vi oss for KI i helse?

Hvordan beskytter vi brukere og pasienter, uten å sette en stopper på utvikling av kunstig intelligens i helse? Internasjonale og nasjonale politikere prøver å finne en gyllen middelvei.

24.09.2024

Når dataen bommer og det fører til feil i resepten

Det er legen som bestemmer om et legemiddel skal gis ukentlig eller daglig. Når dataprogrammet endrer hyppigheten på egen hånd, må vi finne ut hva har skjedd, slik at vi kan forhindre det i fremtiden.

På dette webinaret undersøkte vi sommerens feil i e-reseptkjeden.

19.09.2024

En fot i bakken om digital hjemmeoppfølging

Helsedirektoratets prosjekt for spredning av digital hjemmeoppfølging går nå inn i sitt siste halvår. Hva har vi lært hittil, og hvor vil vi være om fem år?

09.09.2024

Når KI sjekker puppene dine

Mammografiprogrammet har jobbet hardt i flere år med å utvikle en algoritme for å sjekke for brystkreft. Men problemer dukker opp når de vil ta kunstig intelligens i bruk i klinikk. Her deler de erfaringene sine, slik at andre slipper å gå i de samme fellene.

04.09.2024

Pasientens legemiddelliste i Danmark - hvordan går det?

Danmark har siden 2011 hatt sin versjon av pasientens legemiddelliste, "fælles medicin kort". Fremdeles opplever de manglende koordinering og kompliserte prosesser for informasjonsdeling. Hva kan vi lære av disse erfaringene når vi skal innføre eget system for dette i Norge?

27.08.2024

Pasientsikkerhet og samhandling - Erfaringer med pasientens legemiddelliste

Pasientenes legemiddelliste har vært prøvd ut i Bergen de siste årene. Hvordan opplever fastleger og sykehusansatte endringene dette har medført?

10.06.2024

Hvordan vil kunstig intelligens endre helsetjenestene våre?

Med stadig mer avanserte teknologier og algoritmer, står helsesektoren overfor en revolusjon som kan forbedre diagnose, behandling og pasientomsorg på måter vi knapt kan forestille oss. Hvordan vil dette forme fremtidens helsevesen, og hvilke forberedelser må vi gjøre for å integrere disse teknologiene på en ansvarlig og effektiv måte?

27.05.2024

Bedre samhandling om legemidler fremover

Legemidler er en vesentlig brikke i helsesystemet vårt, men er også utsatt for avvik på grunn av dårlig kommunikasjon mellom fagsystemene.

Se på webinar om veien fremover for felles legemiddelgrunndata.

22.05.2024
Side 1  2 3 4 5 6