logo

Digital legemiddelhåndtering

Digitaliseringen av legemiddelfeltet gir store muligheter og et enormt behov for kunnskap. Temaene som har vært tatt opp spenner fra e-resept, multidose, pasientens legemiddelliste og bivirkningssøk.

Webinarer sendes på hver tredje fredag, kl 08.15-09.00.

Ønsker du å få tilsendt invitasjoner til webinarene? Send en epost til email hidden; JavaScript is required og si at du er interessert i digital legemiddelhåndering.

Redaksjonskomité

  • Unn Manskow, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Anne Gerd Granås, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Thomas Bäckstrøm, Sykehusapotekne Østfold, Kalnes
  • Astrid Johnsen, Sykehusapotekene HF
  • Stine Slørdal, Helse Midt-Norge RHF
  • Monika Johansen, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Kari Dyb, Nasjonalt senter for e-helseforskning

Digital legemiddelhåndtering: Nyheter

Hvorfor tar det så lang tid å innføre e-helse?

Innføring av digitale helsesystemer går ofte tregt. Hvilke lærdommer kan vi ta med oss fra innføringen av pasientens legemiddelliste i Bergen?

10.01.2025

Pasientene er overalt, og det er deres medisinlister også!

Pasientens legemiddelliste innføres på sykehus, i sykehjem og i hjemmetjenesten. Først i Helse Vest, og nå starter de i Helse Nord. Dette er et viktig og spennende arbeid, og derfor samler forskere erfaringer til pasienter og helsepersonell om innføringsprosessen, tidsbruk og effekter. Hva er erfaringene så langt?

19.11.2024

Kan en app gjøre at du tar pillene som anbefalt?

Å være glemsk er den viktigste grunnen til at folk ikke tar medisinene sine, men andre årsaker påvirker nesten like mye. Hvilke strategier kan en app benytte for å øke etterlevelse av legemidler?

30.10.2024

Erfaringer med e-multidose – tips til samhandling!

Ny forskning om elektronisk multidose! Vi kikker på de nye arbeidsprosessene og samspillet mellom farmasøyt, lege og hjemmesykepleie.

07.10.2024

Når dataen bommer og det fører til feil i resepten

Det er legen som bestemmer om et legemiddel skal gis ukentlig eller daglig. Når dataprogrammet endrer hyppigheten på egen hånd, må vi finne ut hva har skjedd, slik at vi kan forhindre det i fremtiden.

På dette webinaret undersøkte vi sommerens feil i e-reseptkjeden.

19.09.2024

Pasientens legemiddelliste i Danmark - hvordan går det?

Danmark har siden 2011 hatt sin versjon av pasientens legemiddelliste, "fælles medicin kort". Fremdeles opplever de manglende koordinering og kompliserte prosesser for informasjonsdeling. Hva kan vi lære av disse erfaringene når vi skal innføre eget system for dette i Norge?

27.08.2024

Pasientsikkerhet og samhandling - Erfaringer med pasientens legemiddelliste

Pasientenes legemiddelliste har vært prøvd ut i Bergen de siste årene. Hvordan opplever fastleger og sykehusansatte endringene dette har medført?

10.06.2024

Bedre samhandling om legemidler fremover

Legemidler er en vesentlig brikke i helsesystemet vårt, men er også utsatt for avvik på grunn av dårlig kommunikasjon mellom fagsystemene.

Se på webinar om veien fremover for felles legemiddelgrunndata.

22.05.2024

Narkotikaregnskap på mobilen

Regnskap for A- og B-preparater på papir har mange muligheter for feil. Alt fra uleselig håndskrift, ufullstendig utfylling, regnefeil, og dokumentfalsk forekommer. Slike feil unngås ved å bruke appen NarKontroll på sykehusets rolletelefoner!

Se på opptaket om NarKontroll - en app for narkotikaregnskap utviklet av Sykehuset Østfold.

08.04.2024

Et sykehjems erfaring med digitale hjelpemidler for legemiddelhåndtering

Sykehjemmet i Bindal kommune har fått et legemiddelkabinett og flere -traller. På webinaret 8. mars delte de noen tanker om tidsbesparelse, kvalitet og sikkerhet.

28.02.2024
Side 1  2 3 4 5 6