logo

Pasientsikkerhet og samhandling - Erfaringer med pasientens legemiddelliste

Pasientenes legemiddelliste har vært prøvd ut i Bergen de siste årene. Hvordan opplever fastleger og sykehusansatte endringene dette har medført?

Webinar: Pasientsikkerhet og samhandling
Jan Stavenes og Ruth Johnsrud deler erfaringer med pasientens legemiddelliste fra utprøvingen i Bergen.
Det er lettere å gjøre forsvarlige forskrivninger med pasientens legemiddelliste. Vi får bedre oversikt over legemidler i bruk. Det er ikke sikkert at PLL er fasiten, men det er et godt utgangspunkt.

Vi har jobbet i blinde uten å vite det. Pasientens legemiddelliste gjør informasjon tilgjengelig som man ikke viste at man savnet, før den kom på plass. Nå blir det bedre samhandling mellom kommuner og sykehus, samt økt pasientsikkerhet.

På dette webinaret får vi høre fra en fastlege og en sykehuslege om hvordan de har opplevd pasientens legemiddelliste. Det blir diskusjon om tidsbruk, endringer i rutiner, utfordringer og gevinster.

Presentasjon ved spesialist i allmennmedisin Ruth Johnsrud ved Fjellsiden legesenter, sammen med overlege og spesialist i akutt- og mottaksmedisin Jan Stavenes ved Haukeland universitetssjukehus.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".