logo

Digital legemiddelhåndtering

Vær obs på at prosjekter og andre artikler knyttet til dette temaet er ikke en fullstendig liste. For en oversikt over alle pågående prosjekter, se https://ehealthresearch.no/prosjekter

Digital legemiddelhåndtering innføres i helsetjenestene, og vi må forske på effektene. Det gjør vi sammen med forskere i hele Norge.

Vi etablerer derfor et «Forskernettverk for digital legemiddelhåndtering». Nettverkets mål er å styrke flerfaglig forskning nasjonalt, samt samle og formidle informasjon til forskningsmiljøene som følger utviklingen. Vi tror at vi ved samarbeid og deling av kunnskap kan oppnå mer enn hver for oss.

Alle som vil være med i nettverket er hjertelig velkommen. Ta kontakt med Monika Johansen, se lenke til høyre.

Følg vår webinarserie om digital legemiddelhåndtering her:

https://ehealthresearch.no/webinarer/digital-legemiddelhandtering

Digital legemiddelhåndtering

En travel dag, en potensiell legemiddelfeil

Hvordan beveger legemiddelinformasjon seg mellom fastlege, hjemmetjeneste og sykehjem? Dette fikk vi innsikt i webinaret 21. mars.

12.03.2025

Bruker du hele Felleskatalogen?

Felleskatalogen inneholder en haug med nyttig kunnskap, men det kan hende at du ikke kjenner til alle funksjonene som du kan ha bruk for. 

Vi drar på skattejakt i Felleskatalogen!

17.02.2025

Riktige beslutninger omkring diabetes kan handle om liv og død

Ny teknologi hjelper personer med diabetes til å måle blodsukkernivået og ta hensyn til fysisk aktivitet og matinntak, for å unngå forverring av sykdommen. Her ser vi på digitale hjelpemidler som er i bruk i dag og hva kan komme i fremtiden.

29.01.2025

Hvorfor tar det så lang tid å innføre e-helse?

Innføring av digitale helsesystemer går ofte tregt. Hvilke lærdommer kan vi ta med oss fra innføringen av pasientens legemiddelliste i Bergen?

10.01.2025

Pasientene er overalt, og det er deres medisinlister også!

Pasientens legemiddelliste innføres på sykehus, i sykehjem og i hjemmetjenesten. Først i Helse Vest, og nå starter de i Helse Nord. Dette er et viktig og spennende arbeid, og derfor samler forskere erfaringer til pasienter og helsepersonell om innføringsprosessen, tidsbruk og effekter. Hva er erfaringene så langt?

19.11.2024

Kan en app gjøre at du tar pillene som anbefalt?

Å være glemsk er den viktigste grunnen til at folk ikke tar medisinene sine, men andre årsaker påvirker nesten like mye. Hvilke strategier kan en app benytte for å øke etterlevelse av legemidler?

30.10.2024

Erfaringer med e-multidose – tips til samhandling!

Ny forskning om elektronisk multidose! Vi kikker på de nye arbeidsprosessene og samspillet mellom farmasøyt, lege og hjemmesykepleie.

07.10.2024

Når dataen bommer og det fører til feil i resepten

Det er legen som bestemmer om et legemiddel skal gis ukentlig eller daglig. Når dataprogrammet endrer hyppigheten på egen hånd, må vi finne ut hva har skjedd, slik at vi kan forhindre det i fremtiden.

På dette webinaret undersøkte vi sommerens feil i e-reseptkjeden.

19.09.2024

Pasientens legemiddelliste i Danmark - hvordan går det?

Danmark har siden 2011 hatt sin versjon av pasientens legemiddelliste, "fælles medicin kort". Fremdeles opplever de manglende koordinering og kompliserte prosesser for informasjonsdeling. Hva kan vi lære av disse erfaringene når vi skal innføre eget system for dette i Norge?

27.08.2024

Pasientsikkerhet og samhandling - Erfaringer med pasientens legemiddelliste

Pasientenes legemiddelliste har vært prøvd ut i Bergen de siste årene. Hvordan opplever fastleger og sykehusansatte endringene dette har medført?

10.06.2024

Bedre samhandling om legemidler fremover

Legemidler er en vesentlig brikke i helsesystemet vårt, men er også utsatt for avvik på grunn av dårlig kommunikasjon mellom fagsystemene.

Se på webinar om veien fremover for felles legemiddelgrunndata.

22.05.2024
Side 1  2 3 4 5 6