logo

Nødvendig helseinformasjon blir med over landegrensene

Norsk helsepersonell vil snart kunne få tilgang til kritisk helseinformasjon om personer fra EU/EØS som har behov for helsehjelp i Norge. Hva betyr det for deg som helsepersonell?

Webinar: Nødvendig helseinformasjon blir med over landegrensene
Gunnar Øiaas jobber med deling av helseinformasjon innenfor EU/EØS.
MyHealth@EU gir helsepersonell på legevakten mulighet til å slå opp hvilke medisiner pasienten har i hjemlandet sitt. Og kan da skrive ut en ny norsk resept.

I fremtiden* vil kritisk pasientinformasjon være tilgjengelig for helsepersonell på tvers av landene i EU/EØS. Det vil være aktuelt hvis den reisende blir syk eller har glemt medisiner hjemme. Dette gir økt pasientsikkerhet.

Prosjektet MyHealth@EU legger til rette for deling av to typer informasjon: Patient Summary og ePrescription. På webinaret 26. januar vil du bli kjent med hva prosjektet betyr for deg som helsepersonell. Webinaret vil legge vekt på e-resepter og informasjon for norske farmasøyter.

Presentasjon ved prosjektleder Gunnar Øiaas ved Norsk Helsenett. Prosjektet er et samarbeid med Helsedirektoratet.

*Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet. Et vedtak i EU vil tidligst komme i 2024 - med anvendelse tidligst i 2025.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".