logo

Digital hjemmeoppfølging

Vær obs på at prosjekter og andre artikler knyttet til dette temaet er ikke en fullstendig liste. For en oversikt over alle pågående prosjekter, se https://ehealthresearch.no/prosjekter

Pasienter med kroniske lidelser kan få oppfølging hjemmefra via et nettbrett eller mobil sensorteknologi. Dette kalles Digital hjemmeoppfølging og er en del av Nasjonalt velferdsteknologiprogram.

Helsepersonell følger med på målingene via en responstjeneste. Teknologien gir rom for at de kan veilede pasienten og sette inn tiltak når det er behov for det.

Tjenesten er organisert sammen med kommunene og målgruppen er kronisk syke pasienter. For at de skal få digital hjemmeoppfølging må de ha medium til høy risiko for en forverring, eller at sjansen er stor for å bli innlagt på sykehus igjen. De kan også et generelt behov for helse- og omsorgstjenester. Mobile helseverktøy – såkalt m-helse, har lignende teknologi med apper og sensorer. Men i motsetning til digital hjemmeoppfølging, kan disse brukes av alle.

Følg vår webinarserie om digital hjemmeoppfølging her:

https://ehealthresearch.no/webinarer/digital-hjemmeoppfolging

Digital hjemmeoppfølging logo

Digital hjemmeoppfølging

Frivilligkoordinering og arbeidsinkludering

Her diskuterer vi hvordan vi kan løse utfordringen med mangel på helsepersonell. Kan noe av svaret ligge i rekruttering av frivillige eller små, betalte oppdrag?

07.03.2025

En felles journal for felles samhandling

Vi hører ofte at helsetjenester i Norge er fragmentert, og at pasienter og pårørende er usikre på om helsepersonell har oppdatert informasjon. Hvordan kan vi løse det da? Det siste året har Trondheim kommune brukt Helseplattformen som én felles journalløsning. Hvordan har dette påvirket samhandling på tvers av helseaktører?

12.02.2025

Vi feirer 50 webinarer om digital hjemmeoppfølging!

I dag sprekker vi nesten av stolthet! Grunnen til det, er at vi sender den 50. episoden i webinarserien om digital hjemmeoppfølging.

31.01.2025

Spør brukerne! De vet best hva de trenger i en helsetjeneste

Det er viktig å spørre brukeren hva de mener, når vi skal utvikle nye helsetjenester og sjekke effekten av eksisterende tilbud. Brukermedvirkning gjør at tjenestene blir mest mulig relevante og nyttige. Hvordan få til brukerinvolvering i kommuner, på sykehus og i forskning?

20.01.2025

Samhandling om pasientenes mål for sin egen helse

Når pasientens mål for sin egen helse samles i en digital egenbehandlingsplan, hvordan oppleves det av alle involverte partnere? Hva er statusen nasjonalt for nye digitale verktøy?

Få et innblikk i hva fremtiden kan bringe!

05.12.2024

Fem strategier for å gjøre deg klar for velferdsteknologi

Velferdsteknologi er en av de digitale transformasjonene i helsetjenestene. Hvordan kan vi gjøre oss klar for en vellykket implementering?

Her får du svaret!

11.11.2024

Apper som hjelper deg å ta vare på helsen din

Pip pip! Tid for å bevege deg. Hilsen, helseappen din.

Se på opptaket om forskningsbaserte apper som fremmer bedre helse.

22.10.2024

Hvordan bygge bro mellom det offentlige og private?

Hvem skal skape fremtidens innovative helsetjenester? Jo, offentlige etater i kombinasjon med private bedrifter.

Se opptaket om offentlig-privat samarbeid for å videreutvikle digital hjemmeoppfølging.

01.10.2024

Folk får flere digitale helsetjenester i Europa

Digital kontakt og avstandsoppfølging har tatt et stort steg fremover i helsesektoren i Europa. Det viser en undersøkelse fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

10.09.2024

En fot i bakken om digital hjemmeoppfølging

Helsedirektoratets prosjekt for spredning av digital hjemmeoppfølging går nå inn i sitt siste halvår. Hva har vi lært hittil, og hvor vil vi være om fem år?

09.09.2024

Hvordan lede endringer og få til digital hjemmeoppfølging?

Hvordan kan en kommune gå frem med å endre arbeidspraksis og lykkes med oppfølging av personer med kroniske sykdommer i deres egne hjem?

13.05.2024
Side 1  2 3 4 5 6