logo

Jobber vi smartere med digital hjemmeoppfølging?

Vestre Viken Helseforetak har over tid jobbet frem en enkel gevinstmodell med fire standard indikatorer for måling av effekter av digital hjemmeoppfølging. Hvorfor har de gjort det slik, hvordan ser modellen ut og hvordan kan du overføre tankegangen bak til å måle gevinster i egen kommune eller på eget sykehus?

Webinar: Målbare gevinster
Hege Helseth Berge og Amund Leinaas måler effekten av digital hjemmeoppfølging.
Gevinstkartlegging er en grei øvelse. De to neste fasene strever vi mer med: hvordan skal vi måle gevinstene, og hvordan setter vi dem i system? Ledelsen må ta eierskap og være interessert. Vår jobb er å tilrettelegge for at de kan følge prosessen opp.

Forskningen tyder på at pasientene opplever trygghet og økt evne til egenomsorg ved bruk av digital hjemmeoppfølging, men hvordan påvirkes ressursbruken i sykehus og kommune ved bruk av teknologien? Det er helt nødvendig med økt kunnskap om ressursbruken i helsetjenesten ved bruk av digital hjemmeoppfølging, noe vi må klare å måle som en integrert del av tjenesteutviklingen. Mye god og velprøvd teknologi er nå tilgjengelig. Det er ikke lenger et spørsmål om teknologien fungerer, men heller hvor vi kan få mest igjen ved å bruke den.

Foredragsholderne vil ta oss gjennom hvordan de måler effektene av digital hjemmeoppfølging. De kan hjelpe deg til å svare på spørsmålet – hvordan kan jeg ta dette i bruk på egen arbeidsplass?

Presentasjon ved innovasjonsrådgivere Hege Helseth Berge og Amund Leinaas, Vestre Viken HF.

Hege og Amund har vært sentrale i Vestre Viken HF sin satsning på digital hjemmeoppfølging over flere år og har opparbeidet seg mye praktisk erfaring og kompetanse innenfor dette området. De har stor interesse for evaluering av ressursbruk ved bruk av digitale tjenester og er begge i gang med PhD prosjekter knyttet til nettopp dette.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".