Trim for kropp og sjel - på digitalt vis

På webinaret 20. oktober, undersøkte vi digitale alternativer for fysisk og sosial aktivitet. Digitale alternativer gjør at flere kan gjøre det som er viktig for dem, selv om de er hjemme.

Webinar: Trim for kropp og sjel - på digitalt vis
Linn Bylund og Paolo Zanaboni prøver ut og forsker på ulike digitale intervensjoner for hjemmeboende personer.
Medvirkning er viktig! Uansett hvilken gruppe man jobber med, må gruppen selv setter rammer og betingelser for arbeidet. Eierskapet gjør at de fortsetter å bli med.

Dessverre kan det være vanskelig for noen å komme seg til fysiske tilbud som aktivitetssenter eller fysioterapeut. For å nå en økt grad av deltakelse og inkludering, er det derfor viktig å kunne tilby digitale alternativer. På dette webinaret, får vi et innblikk i to tilbud som handler om forebygging og forbedring av helsen til pasienter og pensjonister mens de er hjemme.

Presentasjon ved Linn Bylund, seniorrådgiver i Likestillingssenteret KUN, og Paolo Zanaboni, professor ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

Linn Bylund har samarbeidet med Pensjonistforbundet om å tilby et digitalt aktivitetssenter. Målet var å være sosiale, og samtidig øke den digitale kompetansen til hjemmeboende pensjonister. Trim for sjelen, altså.

Paolo Zanaboni forsker på telerehabilitering - at personer med kols kan få digital støtte til å trene hjemme. På den måten vil de bedre kunne håndtere sykdommen selv. Trim for kroppen, altså.

Digitale tilbud som videomøter kan bidra til trim for kropp og sjel. På webinaret 20. oktober, vil du kunne få ideer om hvordan å opprette lignende tilbud for hjemmeboende i ditt hjørne av helsesektoren.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".