logo

Nasjonal helse- og samhandlingsplan – nye rammer for digital hjemmeoppfølging

Hva har Nasjonal helse- og samhandlingsplan å si for digitalisering i helse- og omsorgstjenesten og digital hjemmeoppfølging?

Webinar: Nye rammer for digital hjemmeoppfølging
Juliane Mekki og Kjersti Metliaas presenterte den ferske Nasjonal helse- og samhandlingsplanen og dens relevans for digitalisering i helse- og omsorgstjenesten og digital hjemmeoppfølging.
Dette er en helse- og samhandlingsplan, ikke en helse- og sykehusplan. Regjeringen mener at samhandling er en del av løsningen til utfordringene som helsetjenestene står ovenfor.

Den 1. mars lanserte helse- og omsorgsministeren Ingvild Kjerkol veien til tilgangen på nok helsepersonell og en felles helsetjeneste, som beskrevet i Nasjonal helse- og samhandlingsplan 2024-2027. Hva vil de neste tre årene bringe innen e-helse, og særlig for digital hjemmeoppfølging?

Kort oppsummert: digitaliseringen fortsetter, og finansieringsordningene legger til rette for bedre samhandling. Helseteknologiordningen, som vi tidligere har hatt webinar om, kombinerer disse innsatsområdene.

Målene er blant annet gode pasientforløp, god helse og mestring i befolkningen, uansett hvor du bor og sosial bakgrunn. Regjeringen mener at digital hjemmeoppfølging er et av flere forhold med direkte betydning for brukerne.

Presentasjon ved seniorrådgivere Kjersti Metliaas og Juliane Mekki, Helse- og omsorgsdepartementet.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".