logo

Digital hjemmeoppfølging

Siden er under oppdatering! Tilknyttede prosjekter og andre artikler knyttet til dette temaet er ikke en fullstendig liste. For en fullstendig liste over pågående prosjekter, se https://ehealthresearch.no/prosjekter

Pasienter med kroniske lidelser kan få oppfølging hjemmefra via et nettbrett eller mobil sensorteknologi. Dette kalles Digital hjemmeoppfølging og er en del av Nasjonalt velferdsteknologiprogram.

Helsepersonell følger med på målingene via en responstjeneste. Teknologien gir rom for at de kan veilede pasienten og sette inn tiltak når det er behov for det.

Tjenesten er organisert sammen med kommunene og målgruppen er kronisk syke pasienter. For at de skal få digital hjemmeoppfølging må de ha medium til høy risiko for en forverring, eller at sjansen er stor for å bli innlagt på sykehus igjen. De kan også et generelt behov for helse- og omsorgstjenester. Mobile helseverktøy – såkalt m-helse, har lignende teknologi med apper og sensorer. Men i motsetning til digital hjemmeoppfølging, kan disse brukes av alle.

Følg vår webinarserie om digital hjemmeoppfølging her:

https://ehealthresearch.no/webinarer/digital-hjemmeoppfolging

Digital hjemmeoppfølging

Digital hjemmeoppfølging

Innovativ rehabilitering

Teknologi relevant for rehabilitering var temaet på dette webinaret. Se på opptaket.

05.11.2021

Digital sårbehandling og samhandling

Det er vanskelig for pasienter med alvorlige sår å komme seg til sykehuset. Følg dem opp hjemme da! Opptak av webinar 22. oktober om sårbehandling via videomøte.

22.10.2021

Kommunene og digital hjemmeoppfølging

Kommunenes erfaringer med digital hjemmeoppfølging under koronapandemien: Hva gjorde at kommuner tok dette i bruk, og hvilke barrierer må jobbes videre med for skalering?

08.10.2021

Fastleger på video under pandemien

Fastleger sier at omtrent halvparten av videokonsultasjonene de gjorde i starten av koronapandemien ble vurdert som bedre eller like godt egnet som å møtes på kontoret.

30.09.2021

Psykisk helsehjelp til unge

Videokonsultasjoner til barn og unge innen psykisk helsevern – til hvem og når? Erfaringer fra et pandemiår.

29.09.2021

Digital hjemmeoppfølging på webinar

Tidligere barneombud Reidar Hjermann åpner Nasjonalt senter for e-helseforskning sin nye webinarserie om digital hjemmeoppfølging. Det skjer 10. september. Han vil snakke om videokonsultasjoner til barn og unge innen psykisk helsevern, og erfaringer gjennom et pandemiår.

23.08.2021

Korona: Slik kommer du i gang med videokonsultasjon

Direktoratet for e-helse anbefaler at helsepersonell benytter seg av en videoløsning som allerede er i bruk i helsesektoren.

19.03.2020

Nettkontakt med legekontoret korter ned pasientkøen

Færre pasienter må vente i telefonkø og på legekontoret når flere bestiller time og fornyer resepter på nett.

08.06.2019

Ikke alltid video fungerer

Pasientenes behov avgjør om videobruk i sykehusbehandling blir en suksess eller ikke. Noen ganger er det enklere å ta en telefon enn å snakke med legen over skjerm, viser ny forskning.

05.04.2019

Ny helseteknologi kan gi mer jobb for familien

Digitale helsetjenester kan påvirke og endre familielivet. Konsekvensene denne teknologien har for samfunnet må belyses bedre, mener forskere ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

04.02.2019

WHO symposium in Copenhagen, February 2019

On February 6-8, our centre will co-host a digital health symposium in Copenhagen, together with WHO/Europe.

07.01.2019
    5 6