logo

Digital hjemmeoppfølging

Siden er under oppdatering! Tilknyttede prosjekter og andre artikler knyttet til dette temaet er ikke en fullstendig liste. For en fullstendig liste over pågående prosjekter, se https://ehealthresearch.no/prosjekter

Pasienter med kroniske lidelser kan få oppfølging hjemmefra via et nettbrett eller mobil sensorteknologi. Dette kalles Digital hjemmeoppfølging og er en del av Nasjonalt velferdsteknologiprogram.

Helsepersonell følger med på målingene via en responstjeneste. Teknologien gir rom for at de kan veilede pasienten og sette inn tiltak når det er behov for det.

Tjenesten er organisert sammen med kommunene og målgruppen er kronisk syke pasienter. For at de skal få digital hjemmeoppfølging må de ha medium til høy risiko for en forverring, eller at sjansen er stor for å bli innlagt på sykehus igjen. De kan også et generelt behov for helse- og omsorgstjenester. Mobile helseverktøy – såkalt m-helse, har lignende teknologi med apper og sensorer. Men i motsetning til digital hjemmeoppfølging, kan disse brukes av alle.

Følg vår webinarserie om digital hjemmeoppfølging her:

https://ehealthresearch.no/webinarer/digital-hjemmeoppfolging

Digital hjemmeoppfølging

Digital hjemmeoppfølging

Kreftpasienter og digital hjemmeoppfølging

Behandlingsplanen til en kreftpasient må følges nøye. Men hvis pasienten opplever bivirkninger kan det hende at de ikke er i stand til å gjennomføre den neste behandlingen. Løsningen ved Sykehuset Østfold er digital hjemmeoppfølging.

25.02.2022

Videotrim for eldre er bra, både fysisk og sosialt

Kvænangen kommune er vakker, men det er lang vei til nærmeste nabo, butikk og helsetjenester. Derfor tester kommunen ut videokommunikasjon for eldre. Møt Tove og Ole, og se hvordan prosjektet bidrar til bedre trivsel og mestring i eget hjem.

23.02.2022

Kunnskapsbaserte helsetjenester - erfaringer med mini-metodevurdering

Alle vil ha sikre helsetjenester. I tillegg må vi vite at metodene som brukes virker, hvor mye de koster, at de er etiske forsvarlige og, ikke minst, mulig å innføre. Mini-metodevurdering gir oss et bedre grunnlag for å treffe riktige beslutninger ved innføring av nye metoder og helsetjenester. Hvordan kan mini-metodevurdering brukes på din helseinstitusjon?

11.02.2022

Barrierer og holdninger til velferdsteknologi og e-helse i Bodø kommune

Bodø kommune har lang fartstid innen velferdsteknologier og digital hjemmeoppfølging. Hva er hemmeligheten bak et suksessfullt prosjekt og en smidig overgang til drift?

28.01.2022

Pasientsentrerte helsetjenester

For de aller sykeste av oss er et ukoordinert helse- og omsorgstilbud, i verste fall livsfarlig.

03.12.2021

Skrivende terapeut

Asynkron behandling av psykiske lidelser var temaet på et webinar innen digital hjemmeoppfølging 19. november.

19.11.2021

Innovativ rehabilitering

Teknologi relevant for rehabilitering var temaet på dette webinaret. Se på opptaket.

05.11.2021

Digital sårbehandling og samhandling

Det er vanskelig for pasienter med alvorlige sår å komme seg til sykehuset. Følg dem opp hjemme da! Opptak av webinar 22. oktober om sårbehandling via videomøte.

22.10.2021

Kommunene og digital hjemmeoppfølging

Kommunenes erfaringer med digital hjemmeoppfølging under koronapandemien: Hva gjorde at kommuner tok dette i bruk, og hvilke barrierer må jobbes videre med for skalering?

08.10.2021

Fastleger på video under pandemien

Fastleger sier at omtrent halvparten av videokonsultasjonene de gjorde i starten av koronapandemien ble vurdert som bedre eller like godt egnet som å møtes på kontoret.

30.09.2021

Psykisk helsehjelp til unge

Videokonsultasjoner til barn og unge innen psykisk helsevern – til hvem og når? Erfaringer fra et pandemiår.

29.09.2021
    5 6 7