logo

Helseplattformen – ett år etter

Mulighetene i Helseplattformen er utallige, men alt går ikke på skinner enda.

Vi undersøkte hvordan legemiddelhåndtering har endret seg i løpet av det siste året på St. Olavs hospital.

Webinar: Helseplattformen – ett år etter
Janne Sund og Elizabeth Aa deler erfaringer med Helseplattformen og legemiddelhåndtering ved St. Olavs hospital.

Helseplattformen innebærer en 100% overgang fra papirkurve til elektronisk system, som også betyr nærmest 100% lukking av legemiddelsløyfen. Det er noen utfordringer som hindrer 100% lukking av legemiddelsløyfen. Og kanskje det ikke er nødvendig heller? Kanskje noen legemidler trenger lukking mer enn andre?

Først og fremst, hvordan håndterer man legemidler i Helseplattformen? Vi undersøker hvilke funksjoner finnes, hvilke gevinster man ønsker å oppnå og forutsetninger for å lykkes.

Beslutningsstøtte er et viktig hjelpemiddel i Helseplattformen. Hva er nyttig og realistisk å få til?

Hvilke legemidler burde ha varsling om maksdoser, og for hvem?

Et av gevinstmålene med Helseplattformen er å redusere antall legemiddelrelaterte pasientskader med 80%. For å nå dette er lukking av legemiddelsløyfen sentral. Etter ett år med Helseplattformen, kan vi dele praktiske erfaringer med skanning, endoser og dokumentasjon.

Presentasjon ved farmasøyt Elizabeth Aa fra St. Olavs hospital og Janne Kutschera Sund, fagleder legemidler i Helseplattformen.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".