logo

Digital legemiddelhåndtering

Digitaliseringen av legemiddelfeltet gir store muligheter og et enormt behov for kunnskap. Temaene som har vært tatt opp spenner fra e-resept, multidose, pasientens legemiddelliste og bivirkningssøk.

Webinarer sendes på hver tredje fredag, kl 08.15-09.00.

Redaksjonskomité

  • Unn Manskow, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Anne Gerd Granås, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Thomas Bäckstrøm, Sykehusapotekne Østfold, Kalnes
  • Astrid Johnsen, Sykehusapotekene HF
  • Stine Slørdal, Helse Midt-Norge RHF
  • Monika Johansen, Nasjonalt senter for e-helseforskning

Digital legemiddelhåndtering: Nyheter

E-multidose gir bedre oversikt, men også økt arbeidsmengde

Ved overgangen fra faks til e-resept for multidose, øker man samstemming fra 77% til 94%. Dette forbedrer trolig pasientsikkerhet, men samtidig viser ny forskning en økt arbeidsbelastning på apoteket.

30.09.2022

Sykepleierne får tiden tilbake med automatisert klargjøring av legemidler

Arbeidet med å standardisere lukket legemiddelsløyfe fortsetter i Helse Sør-Øst. Neste trinn er en automatisert klargjøringsprosess. Resultatene viser en bedre hverdag for sykepleierne. Erfaringer fra utprøvinger? Det får du vite mer om i dette webinaret.

19.09.2022

Et samfunnsvitenskapelig blikk på håndtering av legemidler

Legemiddelfeil har konsekvenser både for individet, helsetjenesten og samfunnet. Se på webinar der vi tok et samfunnsvitenskapelig blikk på hvordan forstå feilmedisinering som en arbeids- og organisasjonsutfordring.

05.09.2022

Bedre bruk av e-resept på vei mot pasientens legemiddelliste

Pasientens legemiddelliste tas i bruk over hele landet i løpet av de neste årene. Hva kan du gjøre for å forberede deg allerede nå? Få med deg siste nytt om utprøving og innføring på dette webinaret.

10.06.2022

Hvordan forbedre legemiddelrelatert pasientsikkerheten i akuttmottak

Det er kompleks og tidkrevende å lage en riktig legemiddelliste for en pasient ved innleggelse i akuttmottaket. I tillegg er legemiddelrelaterte innleggelser en utfordring som krever oppmerksomhet

03.05.2022

Framtidens legemiddelhåndtering med farmasitun

"Farmasitunet" ved Nye Oslo universitetssykehus samler spesialisert og framtidsrettet legemiddelhåndtering. Hvordan vil dette øke kvaliteten og sikkerheten? Hvilke lærdommer kan du ta med tilbake til egen arbeidsplass?

29.04.2022

Farmasøytenes nye rolle

Astrid Johnsen og Thomas Bäckstrøm kastet lys på fremtiden for farmasøytene og deres rolle i et nytt webinar om digital legemiddelhåndtering 1. april.

04.04.2022

Pasientens ansvar for egen medisinliste

Legen kan skrive ut så mange resepter hen vil, men det er pasienten som velger hvilke medisiner hen vil ta. Del dine tips og triks om hvordan ansvarliggjøre pasienten i en legemiddelgjennomgang.

08.03.2022

Legemiddelhåndtering av risikolegemidler på sykehus

Opioider og antikoagulantia bærer høy risiko og er overrepresentert i avviksrapportering av legemidler på sykehus. Hvordan kan vi forbedre sårbare prosesser og dermed øke pasient sikkerhet?

04.03.2022

Kunstig intelligens i bivirkningsovervåkning

Flere studier viser at publiserte kliniske studier har store svakheter i omtaler av bivirkninger. Kliniske studier er oftest for små til å oppdage annet enn de vanligste bivirkningene. Spontanrapportering av bivirkninger avhenger av at hendelser meldes inn fra helsepersonell og det er sannsynligvis en betydelig underrapportering. På dette webinaret diskuterer Tone Westergren om kunnskap om bivirkninger kan bedres ved bruk av e-helsedata og kunstig intelligens.

18.02.2022
    4 5 6 7