Bedre bruk av e-resept på vei mot pasientens legemiddelliste


Pasientens legemiddelliste tas i bruk over hele landet i løpet av de neste årene. Hva kan du gjøre for å forberede deg allerede nå? Få med deg siste nytt om utprøving og innføring på dette webinaret.

Regin Hjertholm presenterte siste nytt om pasientens legemiddelliste.
Regin Hjertholm presenterte siste nytt om pasientens legemiddelliste.

Store gevinster

-Selv om du ikke har pasientens legemiddelliste selv, er det store gevinster for alle i kjeden om du blir flinkere til å bruke e-resept. Altså, ikke sitt passiv og vent på PLL. Alle kan gjøre en innsats i ryddearbeidet allerede nå, understreker Hjertholm.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".

Tema

Spesialist i allmennmedisin Regin Hjertholm mener at bedre bruk av e-resept er viktig for pasientsikkerhet og samhandling. Gevinsten av e-resept vil man kunne realisere allerede nå, i tillegg til ved senere overgang til pasientens legemiddelliste (PLL). PLL kommer til hele landet i løpet av de neste årene. Derfor mener Hjertholm at det er viktig at alle forbereder seg nå. For å hjelpe oss på vei, vil Hjertholm dele siste nytt om PLL og erfaringer de har gjort seg om hele kjeden så langt. Samhandling er et nøkkelord her, og særlig i apotekene er det gjort viktige observasjoner.

Presentasjon ved Regin Hjertholm, spesialist i allmennmedisin ved Eidsvåg legekontor, Praksiskonsulentordninga Haraldsplass og EPJ-løftet.

Se gjerne også opptaket av webinaret i januar om PLL og statusen da.