logo

Bedre bruk av e-resept på vei mot pasientens legemiddelliste

Pasientens legemiddelliste tas i bruk over hele landet i løpet av de neste årene. Hva kan du gjøre for å forberede deg allerede nå? Få med deg siste nytt om utprøving og innføring på dette webinaret.

Bedre bruk av e-resept
Regin Hjertholm presenterte siste nytt om pasientens legemiddelliste.

Store gevinster

-Selv om du ikke har pasientens legemiddelliste selv, er det store gevinster for alle i kjeden om du blir flinkere til å bruke e-resept. Altså, ikke sitt passiv og vent på PLL. Alle kan gjøre en innsats i ryddearbeidet allerede nå, understreker Hjertholm.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".

Tema

Spesialist i allmennmedisin Regin Hjertholm mener at bedre bruk av e-resept er viktig for pasientsikkerhet og samhandling. Gevinsten av e-resept vil man kunne realisere allerede nå, i tillegg til ved senere overgang til pasientens legemiddelliste (PLL). PLL kommer til hele landet i løpet av de neste årene. Derfor mener Hjertholm at det er viktig at alle forbereder seg nå. For å hjelpe oss på vei, vil Hjertholm dele siste nytt om PLL og erfaringer de har gjort seg om hele kjeden så langt. Samhandling er et nøkkelord her, og særlig i apotekene er det gjort viktige observasjoner.

Presentasjon ved Regin Hjertholm, spesialist i allmennmedisin ved Eidsvåg legekontor, Praksiskonsulentordninga Haraldsplass og EPJ-løftet.

Se gjerne også opptaket av webinaret i januar om PLL og statusen da.