logo

Etisk forsvarlig kunstig intelligens

Hvordan vet vi hva kunstig intelligens egner seg til, og hvem får mest nytte av den? Vi undersøker vi etiske prinsipper for god kunstig intelligens.

Webinar: Etisk forsvarlig kunstig intelligens
Frode Ramstad Johansen og Pedro Kringen deler etiske refleksjoner fra Trustworthy AI Lab. Foto: Høgskolen i Østfold/Ann-Kristin Johansen
Vi er nødt til å holde teknologien til det beste for oss mennesker. Hvordan utstyrer vi kunstig intelligens med et moralsk kompass?

Hvordan kan vi stole på kunstig intelligens? Spørsmålet er særlig relevant i helsesektoren der utfallet i verste fall kan føre til pasientskader eller død.

Presentasjon ved Pedro Kringen og Frode Ramstad Johansen ved Trustworthy AI Lab, Høgskolen i Østfold.

Forskerne bidrar til et globalt nettverk som vurderer den etiske integriteten til prosjekter innenfor kunstig intelligens. Evalueringene er basert på flere prinsipper og krav; eksempelvis trygghet, personvern, mangfold og ansvar. På webinaret vil forskerne presentere eksempler innenfor helse og metodene de bruker for å evaluere god kunstig intelligens.

Trustworthy AI Lab ved Høgskolen i Østfold er en del av et tverrfaglig og internasjonalt forskningsmiljø for å evaluere og diskutere ansvarlig bruk av kunstig intelligens. Den er en av 25 laber knyttet til universiteter globalt, som en del av Z-Inspection® Initiative. Laben har til hensikt å oppmuntre til debatt og refleksjon rundt ansvarlig bruk av kunstig intelligens, og gjennomfører konkrete evalueringer av KI-løsninger.

Dr. Pedro Kringen er en Medical Evidence Manager med sterk bakgrunn innen prosjektledelse i klinisk utvikling og medisinske anliggender. Han er medlem av Z-inspection® Trustworthy AI Initiative Lab ved Høgskolen i Østfold og deltaker i flere internasjonale vurderinger.

Dr. Frode Ramstad Johansen er førsteamanuensis i innovasjonsprosesser ved Høgskolen i Østfold, ved Institutt for ingeniørfag. Han er leder av Trustworthy AI Lab ved Høgskolen i Østfold.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".