logo

Skreddersydd mobil selvhjelpsverktøy for Diabetes Type 2

Prosjektbeskrivelse

Prosjektet ser på hvordan resultater fra forskning på selvhjelpsapplikasjoner for diabetes type 1, kan tilpasses diabetes type 2. Det til tross for at denne gruppen ikke har like umiddelbare behov.

Personene som deltar vil tilfeldig fordeles i to grupper. Alle gruppene fortsetter sin standard diabetes-behandling hos sin fastlege. Gruppe 1 får en selvhjelpsapplikasjon med funksjoner for å registrere blodsukker, mat, fysisk aktivitet, medisin, personlige mål, som er relevant for sin diabetes. Etter 3 måneders bruk vil Gruppe 1 få en tilleggsfunksjon som kalles skreddersøm, slik som Gruppe 2. Gruppe 2 vil få det samme tilbudet som Gruppe 1, men får en tilleggsfunksjon som kalles skreddersøm, fra første dag. Dette muliggjør at brukeren tilpasser app’en til sin egen situasjon, ønsker og behov, og vi vil finne ut om dette gjør egenbehandlingen bedre. Systemet er enkelt i bruk og man får god opplæring og støtte i å bruke det. Begge gruppene vil kunne følge sine egne registreringer på mobiltelefonen, og kunne bruke denne som en diabetesdagbok.

Mål

Formålet med forskningen er å finne ut hvordan et mobiltelefonbasert selvhjelpssystem kan skreddersys til ulike behov og preferanser blant mennesker med Diabetes type 2, og effektene av dette.

Metode

Studien i prosjektet vil bli gjennomført som en RCT. Både rekruttering, randomisering og gjennomføring av studien vil bli gjort online, gjennom en godkjent forskningsserver spesielt designet til dette formålet

Konklusjon

Andre publikasjoner: