logo

Siste nytt

Helseforskere kan ikke bare lytte til de mest ressurssterke

En ny studie viser at endringer må til for å sikre at helsetjenesten er tilpasset alle - også de mest sårbare menneskene i Norge.

30.01.2023

Kommunen sitt ansvar for digital hjemmeoppfølging

Kommunene bør tilrettelegge for digital hjemmeoppfølging, men har ikke ansvar for dette alene! Hvordan kan nasjonale myndigheter hjelpe alle på vei? Hvilken rolle bør sykehusene og fastlegene ha?

27.01.2023

Snus users fail to quit smoking

Women quit smoking more often than men, and highly educated people quit more often than students. Common for those who fail is that they use snus.

23.01.2023

Mange var skeptiske, men hvordan gikk det egentlig da psykisk syke fikk elektronisk innsyn i egen pasientjournal?

Innsyn i egen journal er nå en innarbeidet del av tjenestetilbudet i psykisk helsevern. Men noen situasjoner kan være problematiske.

23.01.2023

Hvordan ønsker jeg å bo når jeg blir eldre?

Hvis jeg ikke skal bo på sykehjem, hvordan ser hjemmet mitt ut da? På dette webinaret satt vi pasientforløp for eldre i et større samfunnsperspektiv.

19.01.2023

Ny rapport anbefaler mer kunstig intelligens i norsk helsevesen

Hva må til for å implementere, drifte og tilpasse kunstig intelligens i norsk helsevesen? Svaret finner du i en fersk forskningsrapport fra Nasjonalt senter for e-helseforskning. Forskerne anbefaler mer kunstig intelligens og kommer med konkrete anbefalinger til norske myndigheter.

19.01.2023

Skaper innovative samfunn tilpasset folks behov

Det haster med å skape samfunn som er gode å leve i, for folk i alle aldre – og ikke minst, de eldste innbyggerne. Nå utdannes folk tverrfaglig til nye helseteknologijobber. Disse framtidsyrkene finnes nesten ikke ennå, men er allerede viktige.

12.01.2023

Effektiv kategorisering fører til effektiv analyse

Beskrivelser av uønskede legemiddelhendelser, medisineringsfeil og overordnet behandling har potensial til å fortelle oss mye om et legemiddel. Hvis bare vi enkelt kunne forstå alle de ustrukturerte dataene!

12.01.2023

Snusbrukere mislykkes med røykeslutt

Kvinner stumper røyken oftere enn menn, og høyt utdannede slutter oftere enn studenter. Felles for de som ikke lykkes, er at de bruker snus.

02.01.2023

Kunstig intelligens tolker pasientjournalen din

Forskere ved Nasjonalt senter for e-helseforskning har konstruert et kodeverktøy basert på kunstig intelligens som skal foreslå tilstandskoder til pasienters epikrise. Verktøyet kalles Easy-ICD og skal forbedre effektiviteten og kvaliteten i helsetjenesten.

02.01.2023
    13 14 15 16 

Nyhetsfeed og sosiale medier