logo

Hvordan ønsker jeg å bo når jeg blir eldre?

Hvis jeg ikke skal bo på sykehjem, hvordan ser hjemmet mitt ut da? På dette webinaret satt vi pasientforløp for eldre i et større samfunnsperspektiv.

Hvordan ønsker jeg å bo når jeg blir eldre?
Bettina Husebø mener pasientforløp er mer enn det som foregår innenfor helsesystemet. Foto: Anne Sidsel Herdlevær
Mange sier at de ikke bryr seg om de tre siste månedene i livet sitt. I Tyskland finnes det et slagord: Heller dø enn sykehjem.

Pasientforløp for eldre er ofte kompliserte fordi de består av flere sykdommer samtidig og har utydelige rammer. Et pasientforløp kan og bør inkludere mer enn det som foregår på sykehuset eller hos fastlegen.

Professor Bettina Husebø ved Universitetet i Bergen setter pasientforløp for eldre i et større samfunnsperspektiv ved å stille spørsmålet "Hvordan ønsker jeg å bo i fremtiden?"

Helsedirektoratet anbefaler digital hjemmeoppfølging der det egner seg. Digital hjemmeoppfølging er mer enn bare de teknologiske duppedingsene. Vi trenger varme hender, tilrettelagte bosituasjoner og et sosialt nettverk, for å nevne noe.

Med utgangspunkt i den eldre generasjonen, både nå og i fremtiden, utvider Husebø begrepet pasientforløp til å dekke hele samfunnet.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".