Snørrete? Uggen? Prøv Erdusyk.no


På et blunk kan nettsiden Erdusyk.no fortelle deg hva som kan være grunnen til at nesen renner og magen verker. Søkemotoren sammenlikner symptomene mot sykdommer der du bor*. Nå trenger vi din hjelp til å videreutvikle systemet.

Skjermdump erdusyk.no
Skjermdump erdusyk.no

Systemet for sykdomsovervåking prøves ut i Helse Nord, men snart kan det være tilgjengelig i de fleste av helseregionene i landet.

Bli testperson

Hjelp oss å videreutvikle systemets nytte og brukervennlighet.

Klikk deg inn på Erdusyk.no for å sjekke ut systemet, og svar deretter på vår spørreundersøkelse (som er på engelsk). Du kan prøve Erdusyk.no uansett hvor i landet du bor, men foreløpig sammenliknes symptomene dine mot smittedata i Nord-Norge.

Tidligere sykdomsvarsling

– Når systemet blir fullt operativt i flere helseregioner, blir tidligere varsling av epidemier mulig. Da blir dette nyttig for helsepersonell og pasienter hver eneste dag, ikke bare når vi har en epidemi eller pandemi på gang, sier professor Johan Gustav Bellika ved Nasjonalt senter for e-helseforskning. Bellika er primus motor bak systemet.

*Beregningene tar bare hensyn til de sykdommene som systemet har oversikt over, slik at symptomene kan ha andre årsaker enn dem som systemet gir informasjon om.

Les mer om Erdusyk i denne artikkelen fra Forskning.no