logo

Vil få fart på arbeidet med å ta i bruk kunstig intelligens i helsetjenesten

Det kom fram under debatten KIN-nettverket holdt under Arendalsuka.

Noen av deltakerne på arrangementet i Arendal 18. august.
Noen av deltakerne på arrangementet i Arendal 18. august.

Temaet for debatten var «Hva bør et nasjonalt veikart om KI i helsesektoren inneholde?». Her diskuterte deltakerne tiltak og ideer for å få fart på arbeidet med implementering av kunstig intelligens i helsetjenesten i Norge.

Basert på erfaringer og innspill fra nettverket har vi identifisert noen behov som ikke er godt nok ivaretatt. Vi trenger en klar retning, sterkere virkemidler og mer ressurser for å sette fart i KI-miljøet, og vi må da involvere fagmiljøene enda sterkere, forteller Finn Henry Hansen, seniorrådgiver i Helse Nord RHF.

På forhånd samlet de innspill fra medlemmene om tiltak som bør inn et veikart for implementering av KI – det vil si, hvordan kommer vi videre, hva må fikses. Dette ble lagt frem av Vibeke Binz Vallevik, sjefsforsker i DNV og prosjektleder i BigMed.

Etter innleggene til fagpanelet var det paneldebatt. Her deltok stortingsrepresentantene Even Amandus Røed (Ap) og Heidi Nordby Lunde (H). De diskuterte hvordan går vi frem for å etablere et veikart.

- Det er ingen tvil om at KI kommer til å være en sentral del av helsetjenesten vår og en del av løsningen på utfordringene vi kommer til å stå ovenfor, sier Even Røed.

    Hele debatten kan sees i opptak på Nasjonalt senter for e-helseforsknings YouTube-kanal her.

    Deltakere på arrangementet i Arendal 18. august

    Fra høyre: Even Røed stortingsrepresentant for Ap, Mathias Hauglid stipendiat ved UiT, Karl Øyvind Mikalsen senterleder ved SPKI, Solveig Hofvind Kreftregisteret
    I front: Finn Henry Hansen seniorrådgiver Helse Nord RHF, Vibeke Binz Vallevik sjefsforsker i DNV og Therese Svenning rådgiver Nasjonalt senter for e-helseforskning