logo

Ny visuell profil og nye nettsider

Sammen med Tank Design i Tromsø har Nasjonalt senter for e-helseforskning utviklet en ny og frisk grafisk profil som lar oss kommunisere både effektivt og helhetlig. I sentrum står naturligvis logoen – en leken og formsterk E – som symboliserer formålet til senteret: samle, produsere og formidle kunnskap om e-helse.

Ny grafisk profil. Foto: TANK
Ny grafisk profil. Foto: TANK

- Vi synes Tank Design Tromsø har gjort en god jobb med den nye visuelle profilen vår. Tenk at noe så enkelt (som en E, red.anm.) kan være så talende. Den nye grafiske identiteten skal brukes på alt vi produserer fra nå: visittkort, rapporter og de nye nettsidene våre som ble lansert i dag. Vi er også fornøyde med at profilen skjeler litt til spesialisthelsetjenestens grafiske uttrykk, sier senterleder Stein Olav Skrøvseth.

Synliggjøring av e-helsekompetanse

– Nasjonalt senter for e-helseforskning besitter en betydelig kompetanse innen e-helse som fortjener å bli synliggjort og få tilført større visuell kraft og selvtillit. Vi hadde lyst til å skape en fleksibel profil som viser den sentrale posisjonen senteret har i IKT-utviklingen i helse- og omsorgssektoren. Innovasjon og formidling er nøkkelord som har betydd mye underveis i prosessen, samtidig som vi ville at profilen skulle være leken og vennlig for å uttrykke senterets ønske om åpenhet og samarbeid, sier Thea Apeland Moen, grafisk designer i Tank Design Tromsø.

Om Nasjonalt senter for e-helseforskning:

Nasjonalt senter for e-helseforskning ble opprettet 1. januar 2016. Det nye forsknings- og utredningssenteret skal samle, produsere og formidle kunnskap myndighetene trenger for å utvikle en god og fornuftig politikk på e-helseområdet.

Nasjonalt senter for e-helseforskning skal jobbe sammen med Direktoratet for e-helse og andre aktører for å bidra med kompetanse der det er relevant for sektoren, beslutningstakere og forvaltning.

Senteret skal være et virkemiddel for å realisere de politiske målsetningene beskrevet i Stortingsmelding nr. 9 (2012-2013), Én innbygger – én journal:

  • Helsepersonell skal ha enkel og sikker tilgang til pasient og brukerinformasjon
  • Innbyggerne skal ha tilgang til enkle og sikre digitale tjenester
  • Data skal være tilgjengelig for kvalitetsforbedring, helseovervåking, forvaltning og forskning

Forskningssenteret er forpliktet gjennom bevilgninger over statsbudsjettet til å jobbe med prosjekter av nasjonal karakter og interesse. Direktoratet for e-helse har gitt senteret en rekke oppdrag som er forankret i Nasjonalt e-helsestyre og dermed hos de som eier og er ansvarlige for helsetjenestene; kommuner, helseforetak og myndighetene.