logo

Digital hjemmeoppfølging - virker det?

Hvordan vet vi om digital hjemmeoppfølging virker? Hva hvis gevinstene oppstår andre plasser enn der vi får økt innsats? Hva er bra nok, og for hvem?

Digital hjemmeoppfølging - virker det?
Bendik Westlund Hegna og Grete Kvernland-Berg delte tips om hvordan vite at tiltakene i et prosjekt virker.

Tro på digital hjemmeoppfølging

Alle som jobber i helsetjenesten har to jobber. Den ene er å gjøre jobben. Den andre er å sørge for at jobben videreutvikles. På den måten vil også helsetjenestene våre videreutvikles.

Slik oppsummerte Bendik Westlund Hegna hans del av presentasjonen om hvordan måle om digital hjemmeoppfølging fungerer.

Grete Kvernland-Berg hadde det siste ordet på webinaret:

Jeg har tro på digital hjemmeoppfølging. Det handler om viktige prinsipper som tilgjengelighet og helsetjenester for alle.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".

Om foredragsholderne

Presentasjon ved Grete Kvernland-Berg, organisasjonsdesigner i InnoMed, og Bendik Westlund Hegna, programleder ved Akershus universitetssykehus.

Grete Kvernland-Berg er utdannet siviløkonom, og er partner og norgessjef i innovasjonsselskapet PA Consulting. Hun leder PAs bidrag i det landsdekkende helseinnovasjonsnettverket InnoMed. InnoMed er et nasjonalt kompetansenettverk som eies av de fire regionale helseforetakene og KS. Dette gir Grete Kvernland-Berg et makroperspektiv på gevinstrealisering i helsesektoren. Hun har tidligere jobbet i fire år med den nasjonale utprøvingen av digital hjemmeoppfølging.

Bendik Westlund Hegna er utdannet sykepleier med mastergrad i helseledelse, kvalitetsforbedring og helseøkonomi, og er programleder for satsningen på den eldre pasient ved Akershus Universitetssykehus. Ett av prosjektene i programmet har vært en del av den nasjonale utprøvningen av digital hjemmeoppfølging.