logo

Dignity Care – prosjektoppdatering mars 2023

Til alle partnere i Dignity Care-prosjektet. Her kommer en oppdatering om prosjektet vårt.

VT dashboard.
VT dashboard. Illustrasjon av Eggs Design

Jobbing mot RCT-start

Vi jobber hardt for å være klare til å starte studien vår, som er en randomiserte kontrollerte studie (RCT) høsten 2023.

Pasient historier: Takk til alle pasient-partnerne våre som har bidratt med både pasientjournaler og egne erfaringer. Vi jobber nå med å trekke ut gode test-situasjoner fra historiene deres. Disse kaller vi «scenarier». Vi tenker å bruke de som «oppgaver» når vi skal teste om DigiTeam verktøyet bidrar til at helsearbeiderne klarer å løse utfordringene bedre. Vi forsøker også å rekruttere to nye pasienter fra våre samarbeidspartnere i Pasientsentrert helsetjenesteteam.

Prototypen for DigiTeam-verktøyet vårt er ikke ferdig ennå, men vi jobber med ulike løsninger for å sikre at det blir en suksess. Vi har sett i de siste utprøvningene at det at DigiTeam-verktøyet gir god og rask oversikt over pasientens historie er en sentral funksjon. Vi arbeider for å finne en løsning som har sikker pålogging for sensitive data. Vi tar utgangspunkt i et egenutviklet verktøy som gir god oversikt over komplekse pasientforløp, men som mangler en del annen funksjonalitet. Vi er i dialog med flere av våre samarbeidspartnere for å finne løsninger på de delene vi selv ikke har på plass enda.

Nye stipendiater

Vi har fått tilknyttet to nye stipendiater, Amanda Emén og Marte Broks som vil bidra til å styrke arbeidet vårt i Dignity Care. De vil jobbe med å sette opp og tolke resultatene fra RCT studien.

Akademiske partnere

Prosjektet har en gruppe med internasjonale eksperter som vi årlig har møter med. for å få gode innspill til studien vår. Vi fikk innspill på ulike aspekter forskningsprosjekt som et forskningsprosjekt må ta høyde for om de skal samarbeide med kommersielle aktører Vi fikk også tilbakemeldinger på studiedesignet, inkludert et forslag om å bruke rammeverket til Paul R. Carlies[1] for å kategorisere oppgavene våre.

Nettverksarbeid

Vi arrangerer fagmøter første fredag i måneden hvor relevante foredragsholdere presenterer sitt arbeid.

I desember og februar har vi hatt to interessante fagmøter med våre partnere Digitale Behandlings og Egenbehandlingsplaner (DBEP) og Aidn. Vi er spesielt glade for å se at mange både DBEP og Aidn har adoptert mange av de samme ideene som vi har, og at de tester disse ideene ut mot et bredere sette med brukere enn det vi klarer. Vi ser at pasientens mål og felles planer for å adressere pasientens utfordringene er på plass.

Dersom du ønsker en invitasjon til fagmøtene, send en e-post til email hidden; JavaScript is required.

Nettverksmøte

Onsdag 31. mai arrangerer vi både et referansegruppemøte og en workshop for interessenter av Dignity Care. Referansegruppemøtet vil finne sted før lunsj, mens workshopen vil holdes etter lunsj. Mer informasjon om tema, tid og sted vil bli kunngjort snart.

Les om Dignity Care:

Vi anbefaler alle å lese de fine nyhetsartiklene vi har på vår hjemmeside, https://ehealthresearch.no/dignity-care. Der kan du lære mer om Dignity Care og følge med på utviklingen av prosjektet.

Vi takker for at dere støtter oss i Dignity Care og ser frem til å fortsette arbeidet vårt for å forbedre helsetjenester for alle.

Med vennlig hilsen,

Dignity Care-teamet

1. Carlile, P.R., Transferring, translating, and transforming: An integrative framework for managing knowledge across boundaries. Organization science, 2004. 15(5): p. 555-568.