logo

Trygghet etter utskrivelse fra sykehus ved digital hjemmeoppfølging

På sykehuset har du som pasient et kunnskapsrikt sikkerhetsnett av helsepersonell. Hjemme igjen etter behandling kan mange kjenne seg utrygge og savne støtte. Digital hjemmeoppfølging kan dekke dette tomrommet og øke livskvaliteten din. Se på webinaropptaket.

Anne Marie Lunde Husebø og Hege Bjøkne Wathne deler foreløpige funn fra en studie om digital hjemmeoppfølging.
Anne Marie Lunde Husebø og Hege Bjøkne Wathne deler foreløpige funn fra en studie om digital hjemmeoppfølging.

Presentasjon av foreløpige funn fra forskningsprosjektet eHealth @ Hospital-2-Home ved professor Anne Marie Lunde Husebø og stipendiat Hege Bjøkne Wathne ved Universitetet i Stavanger.

Prosjektet sammenligner en gruppe av pasienter med hjertesvikt- og tarmkreft som får digital hjemmeoppfølging fra sykehuset med en kontrollgruppe. Felles for disse sykdommene er behov for støtte til egenomsorg, og økt kunnskap om sykdom og behandling. Prosjektet undersøker kommunikasjonen mellom sykehuset og pasienten, samt hvordan digital hjemmeoppfølging kan bidra til å bedre livskvalitet for pasienten og færre re-innleggelser på sykehuset.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".