logo

Riktig pille til riktig tid

Pling! Nå må du ta medisinen din.

I Halden kommune kan eldre få tablettene sine via en maskin hjemme. Dette gjør at hjemmetjenesten kan fokusere på de mellommenneskelige oppgavene.

Se på opptak om utrulling av elektroniske medisindispensere og prosessen så langt.

Riktig pille til riktig tid
Linda Matheson og Tone Merete Eriksen forteller om automatisk medisindispenser hjemme.
Det er ikke en fem minutters jobb å bytte en medisinrull, selv om rullen tar fem minutter å bytte. Du skal sette deg ned, seg deg rundt, observere. Du skal se brukeren i øyet og prøve å finne ut hvordan det egentlig har fungert.

Målet er å plassere medisindispensere hos 100 eldre innbyggere i Halden kommune innen sommeren. Eldre tar ofte mange forskjellige piller om dagen, og maskinen gir dem riktig tablett til riktig tid. Erfaringen viser at det fungerer for de aller fleste.

Presentasjon ved konsulent og prosjektleder Linda Anette Kokkim Matheson og helsefagarbeider Tone Merete Eriksen i Halden kommune.

På dette webinaret fortalte Matheson om utrulleringen og hvordan de vurderer innbyggernes egnethet for å bruke en medisindispenser. Eriksen presenterte hjemmetjenestens erfaringer så langt og endringene i arbeidshverdagen deres.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".