logo

Ta steget som helseleder med Step Up

Å forme fremtidens helsetjenester krever lederskap. Ansvaret kan oppleves tungt og ensomt, men med Step Up får du hjelp til å lede både deg selv og andre.

Bekymret dame ser i speilet på hennes glade refleksjon.
Step Up gjør deg og teamet ditt trygg.

Helsesektoren står overfor store utfordringer. Flere eldre og færre til å ta vare på en stadig større befolkning gjør at vi må tenke smart om fremtidens helsetjenester. Enten vi innfører ny teknologi eller lager nye tjenester, må du som helseleder ta gode avgjørelser i riktig tempo, ofte under press og i et ukjent terreng.

Step Up er en forskningsbasert metode utviklet av helseledere som selv har drevet frem innovasjon. Metoden er designet for å utruste deg til å håndtere ansvaret du har som leder av utviklingsarbeid.

Les mer: Lag bedre helsetjenester med Step Up

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Trappetrinn-modell der trappene består av en stødig leder, et solid fundament, en verdifull løsning, og et felles veikart.
Som leder av en innovasjonsprosess har du et krevende ansvar. Step Up gjør deg bedre rustet til å lede laget fra en idé til en gjennomførbar løsning.

En stødig leder

Step Up består av fire deler, der de tre første delene inneholder aktiviteter som teamet gjør sammen. Delen En stødig leder er spesielt utviklet for deg som leder en innovasjonsgruppe. Den hjelper deg til å forstå hva som kreves av deg for å lede innovasjon i helsesektoren.

Det er to aktiviteter i En stødig leder. Disse finner du i Step Ups metodehåndbok, som du kan laste ned lenger ned på siden. Aktivitetene hjelper deg til å reflektere over din rolle som leder i en innovasjonsprosess. Du kan gjøre aktivitetene på egen hånd eller sammen med en annen leder, og gjenta dem ved behov.

Gjennom egen refleksjon og sparring med andre ledere

  • blir du kjent med dine egne styrker og svakheter som leder,
  • kan du trekke på erfaringen fra ledere rundt deg,
  • og øke troen på at du mestrer oppgavene og kan få det til.

Videre vil Step Up hjelpe deg til å forstå hvordan du får teamet med på prosessen, hvordan du bygger tillit og hvordan du motiverer til godt samspill. Det gir deg og teamet trygghet til å møte motstanden som oppstår, og hjelp til å håndtere stress underveis.

Med Step Up leder du trygt mot fremtidens helsetjeneste.

Last ned Step Ups metodehåndbok (PDF)

Bli bedre kjent med En stødig leder