logo

Vestre Viken forbedrer pasientforløpet for ca. 39.000 pasienter årlig med støtte av kunstig intelligens

Radiografer får nå støtte av en kunstig intelligens applikasjon til å finne skjelettskader. Pasienter uten beinbrudd blir raskere sendt hjem, og samtidig sparer dette tid for annet helsepersonell.

Webinar: Kunstig intelligens forbedrer pasientforløp
Line Tveiten forteller om hvordan kunstig intelligens endrer arbeidsflyten for pasienter.
Totalt har Vestre Viken spart pasientene for 55 døgn med ventetid med støtte av kunstig intelligens. Samtidig, sparer de 15 legekonsultasjoner hver dag.

Vestre Viken HF er i siste innspurt for å innføre kunstig intelligens (KI) i tolkning av røntgenbilder på alle sine lokal sykehus. Sist ute er Ringerike sykehus og Hallingdal Sjukestugu - som går i drift 11. og 12. desember. Siden oppstart 29. august 2023, har cirka 5 500 pasienter blitt analysert av KI.

For en smakebit om hvordan pasientforløpet har endret seg, sjekk ut denne Instagram-video.

Utfordringene ved å ta i bruk denne løsningen har stort sett vært relatert til endringer av arbeidsflyt og å få ansatte med på endringen. Det å finne den minste detalj om hvor KI påvirker driften kan være vanskelig. For hver lokalisasjon der applikasjonen blir satt i drift, har implementeringsgruppen lært og kunne få til en raskere oppstart neste gang, med mindre korrigeringer i ettertid.

Vestre Viken har nå funnet en mal for hvordan denne løsningen skal kunne tas i bruk på best mulig måte. De ønsker å dele sin erfaring og hjelpe andre foretak som ønsker å ta kunstig intelligens applikasjoner i bruk.

Presentasjon ved Line Tveiten, implementeringsleder ved Vestre Viken HF.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".