logo

Siste nytt

E-helsedagen 2020

Direktoratet for e-helse har publisert rapporten "Utviklingstrekk 2020, drivere og trender for e-helseutviklingen" med nye tall for e-helse i Norge.

02.04.2020

Digital kommunikasjon i helsetjenesten – noen studier

Det finnes mye kunnskap om bruk av kommunikasjonsteknologi i oppfølging og behandling av pasienter. Nasjonalt senter for e-helseforskning har forsket på bruk av video og annen digital kommunikasjon i helsetjenesten i over tjue år.

31.03.2020

Korona: Slik kommer du i gang med videokonsultasjon

Direktoratet for e-helse anbefaler at helsepersonell benytter seg av en videoløsning som allerede er i bruk i helsesektoren.

19.03.2020

E-helseforskerne tar hjemmekontor

Som følge av situasjonen med koronasmitte, har senterets medarbeidere hjemmekontor i tiden fremover.

12.03.2020

Du endrer hvordan vi forsker på mobil helse

Bruker du helseapper på mobilen eller på smartklokka? I så fall er du ikke alene. Folks bruk av helseapper snur opp-ned på hvordan vi forsker, forteller Meghan Bradway ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

04.03.2020

- Det krever opplæring og er en omfattende prosess

– Det er mange enkle ting som kan gjøres via teknologi. Ved å øke kvaliteten for brukerne via velferdsteknologi vil helsetjenesten spare tid og ressurser, som kan gi de ansatte mer kvalitetstid med brukerne, kanskje redusere vikarbruken og ruste tjenesten for fremtiden, sier Elin Breivik.

03.03.2020

Workshop: Mining clinical notes

Natural Language Processing (NLP) is an important part of artificial intelligence. It can help healthcare professionals make better decisions for patients. Our centre will host a workshop about NLP on March 10th in Tromsø.

19.02.2020

Store IT-prosjekter må ha med forskning fra A til Å

Ved store IKT-anskaffelser som involverer mye penger og mange folk, må forskerne være med i prosessene – fra A til Å. De skal samle og dele kunnskap hele veien, til nytte for alle i samfunnet.

12.02.2020

Dette mener vi om ny e-helselov

- Vi må ha åpne prosesser når nye, nasjonale IKT-løsninger skal innføres i helsetjenesten. Forskerne må være med i utviklingen. Vi bidrar med kunnskap som sikrer kvaliteten før nye e-helseverktøy tas i bruk, sier leder Stein Olav Skrøvseth ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

07.02.2020

E-helseforskning i ekspertgruppe om datadeling

Avdelingsleder Anne Torill Nordsletta i Nasjonalt senter for e-helseforskning skal være med i en hurtigarbeidende ekspertgruppe, nedsatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

06.02.2020
    34 35 36 37 

Nyhetsfeed og sosiale medier