logo

Siste nytt

Livsviktig med riktig organisering av helsetjenester

43 prosent flere pasienter overlevde, når de fikk godt organiserte helsetjenester gjennom Pasientsentrerte helsetjenesteteam. Dette gjør sterkt inntrykk på helseminister Bent Høie.

03.12.2019

Personsentrert helsetjeneste redder liv

Ved å koordinere helsetjenesten bedre gjennom personsentrert, helhetlig og proaktiv omsorg, gikk dødeligheten blant eldre, multisyke pasienter ned med 43 prosent. For de aller sykeste av oss er et vanlig og ukoordinert helse- og omsorgstilbud, i verste fall livsfarlig.

03.12.2019

Flytter helsetjenesten ut til pasienten

Odsherred kommune leder nå utviklingen av et helt nytt helsesystem for pasienter med kroniske diagnoser. Velkommen til NærKlinikken!

02.12.2019

Reddet fra å bli kasteball i systemet

Jarle Harald Hansen gikk og ventet på en hofteoperasjon, da han plutselig ble akutt syk og havnet på sykehus. Som ferdig behandlet var 79-åringen for frisk til å bo på sykehjem, men for syk til å bo hjemme. Heldigvis samarbeider kommunen og sykehuset om et team som løste floken.

29.11.2019

Eva satte standard

Eva fra Tromsø hadde ett ønske: Hun ville klare å stå opp alene, uten å måtte vente på hjemmetjenesten. Takket være personsentrert, helhetlig og proaktiv omsorg fra helsetjenesten ‒ så klarte hun det.

28.11.2019

Stein Olav med i HelseOmsorg21-rådet

Vår senterleder Stein Olav Skrøvseth har sagt ja til å være medlem i HelseOmsorg21-rådet de neste fire årene. Rådet oppnevnes av Helse- og omsorgsdepartementet.

28.11.2019

Historien om «Anna»

En pasienthistorie representerer bedre enn andre hvorfor pasientsentrert helsetjenesteteam (PSHT) ble utviklet. «Anna» var en av mange som gradvis ble sykere av møtene med helsetjenesten.

27.11.2019

Dette er PSHT

Her er PSHT, det pasientsentrerte helsetjenesteteamet, som sørger for at dødeligheten blant eldre med flere samtidige diagnoser går ned. De tetter de farlige hullene som kan oppstå i vår spesialiserte helsetjeneste.

26.11.2019

‒ Et sinnssykt helsevesen

‒ Klassiske effektiviseringsverktøy fungerer ikke i helsevesenet. Hovedproblemet er at vi behandler alle i den dyreste enden, mener Mahad Mussa Huniche, direktør for data og utviklingsstøtte i danske Region Sjælland.

25.11.2019

Pasientene gjorde opprør

Du vet du har lykkes med noe vesentlig hvis pasientene gjør opprør når tilbudet trues av nedleggelse.

22.11.2019
    36 37 38 39 

Nyhetsfeed og sosiale medier