logo

Siste nytt

Effekt av korona: Fastlegen går digitalt

PODCAST: På grunn av koronakrisen har forskere sett en fantastisk økning i digitale konsultasjoner hos fastlegene. I denne podcasten møter du e-helseforsker Eli Kristiansen som forteller om de siste månedenes utvikling.

08.07.2020

Kjempeløft for forskning på psykisk helse!

Nytt senter for forskningsdrevet innovasjon skal undersøke effekter og bidra til økt bruk av digitale psykiske helsetjenester. Nasjonalt senter for e-helseforskning er med som forskningspartner.

16.06.2020

Politiske beslutninger må være kunnskapsbaserte

- Digitalisering i helsetjenesten og samfunnet skjer kontinuerlig, og vi vil alltid ha behov for oppdatert forskning på dette feltet, sier tidligere e-helseforsker Hege Kristin Andreassen i forbindelse med en rapport som nylig ble utgitt av NeRN (Nordic eHealth Research Network). Rapporten presenterer fakta fra nordiske befolkningsstudier om bruk av e-helse, som er gjort siden 2012.

10.06.2020

Podcast: sjokkdigitalisering i psykisk helsetjeneste

Koronakrisen førte til en lynrask digitalisering i helsetjenesten. De som jobber med psykisk helse måtte plutselig bruke digitale løsninger for å følge opp pasientene. Hva sier forskningen?

09.06.2020

Helsepersonell bør bli mer aktive på sosiale medier

Voksne med diabetes bruker stadig oftere sosiale medier for å dele og skaffe seg kunnskap om sykdommen. Der bør også leger og helsepersonell være, mener Meghan Bradway ved Nasjonalt senter for e-helseforskning.

20.05.2020

Bruker du app eller sosiale medier når du er syk?

Langvarig og kronisk sykdom påvirker hvordan personer bruker digitale ressurser som nettsider, apper og sosiale medier. Det fant forsker Luis Marco-Ruiz og kollegene ut da de analyserte data fra den sjuende Tromsøundersøkelsen.

11.05.2020

Dette gjorde E-helseforskning i 2019

Nasjonalt senter for e-helseforskning sin årsrapport for 2019 er publisert. God lesning!

06.05.2020

Kronikk: Trenger en kunnskapsbasert e-helselov

Stortinget skal nå ta stilling til ny e-helselov. Vi mener at forslaget er mangelfullt og bør forbedres før loven vedtas, skriver Stein Olav Skrøvseth med flere i en kronikk i Dagens Medisin.

06.05.2020

Folk får bedre kontroll på helsa når de ser journalen sin

De kommuniserte bedre med helsepersonell, var bedre forberedt før møtet med legen og tok mer aktivt del i sin behandling. Dette svarte folk i en undersøkelse om digital tilgang til pasientjournalen.

17.04.2020

Våre forskere er intervjuet i Farmatid

Flere av våre forskere har blitt intervjuet til en sak om digitalisering i helsesektoren. Reportasjen stod på trykk i Farmatid (Norsk Farmaceutisk Tidsskrift) 12. april 2020.

15.04.2020
    33 34 35 36 

Nyhetsfeed og sosiale medier