logo

Spilleregler for kunstig intelligens i helse

Kunstig intelligens er her! Og vi må være klare, dette er ikke noe spill.

Webinar: Spilleregler for kunstig intelligens i helse
Shauna Overgaard leder et arbeid for å utvikle strenge krav til kunstig intelligens i helse.

Systemer for kunstig intelligens og dataene de benytter, må møte strenge krav til kvalitet, likestilling, integritet og mangfold. For å få dette til trenger vi et rammeverk for vurdering og kvalitetskontroll. Vi trenger også et rekkverk som hindrer oss fra å gjøre alvorlige feil.

Mayo Clinic er et medlem av Coalition for Health AI (CHAI) og ledestjernen er å prioritere behovene til pasientene. CHAI og Mayo Clinic mener at systemer for kunstig intelligens må være pålitelig, rettferdig og åpen. Sammen med de andre medlemmene av CHAI, de jobber for å utvikle et rammeverk for hele livssyklusen til kunstig intelligens. På webinaret vil Mayo Clinic vises frem som et fremragende eksempel på hvordan helsetjenester kan få høy kvalitet gjennom bruk av kunstig intelligens.

Presentasjon ved Shauna M. Overgaard, leder for Center for Digital Health, Mayo Clinic, USA.

Webinaret holdes på engelsk med engelske undertekster.

Dr. Shauna Overgaard leder arbeidet ved Mayo Clinic med å gjøre evaluering av kunstig intelligens skalerbar og omfattende. Hun utvikler og tar i bruk strenge standarder for å utforme, teste, innføre og overvåke kunstig intelligens-løsninger som er trygge, etiske og effektive.

Opptak

Du kan laste ned podkasten til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-health Research".