logo

Siste nytt

Hvordan lære opp helsepersonell i gode pasientforløp?

Pasientens reise gjennom helsesystemet skal være så smidig som mulig. Men hvordan kommer vi dit, og hvordan lærer vi opp helsepersonell i gode pasientforløp? Svaret finner du her.

04.05.2023

Kunstig intelligens diagnostiserer deg

Radiologer og leger i Vestre Viken er blant de første i Norge som får hjelp av kunstig intelligens til å tolke røntgenbilder. Dette skal bidra til enda bedre bildediagnostikk for pasienter. Nasjonalt senter for e-helseforskning skal drive følgeforskning på prosjektet.

04.05.2023

Kan være selvstendig lengre

Norske helsemyndigheter mener at digital hjemmeoppfølging er her for å bli. Kommunene tar ansvar for å få det til, og myndighetene bidrar med veiledning og finansiering.

28.04.2023

Kan en app ta bort morgenkvalmen?

Inntil 20% av gravide bruker legemidler mot kvalme. Kunne de unngått dette bare med å spise annerledes? Når er det så alvorlig at man må på sykehuset?

25.04.2023

How AI can benefit healthcare

At the Open Day on 29 March, researchers talked about how artificial intelligence can be used to improve patient care and make the health services more efficient.

21.04.2023

Demens og jakten på det auto-magiske

Rundt de demenssyke er det altfor lite som løser seg på magisk vis. Men når teknologien fungerer som den skal, er det en nesten magisk trygghet for både brukeren, pårørende og helsepersonell.

Se på opptak av webinar om riktig teknologi til rett tidspunkt for personer med demens.

18.04.2023

Alt en ungdom kan lure på

Når en ungdom funderer på flørting, valg av videregående skole eller angst, hvor finner de svar? Ung.no er nettstedet å sjekke!

Hvordan ta vare på hele ungdommen, ikke bare helsen deres?

12.04.2023

Radikal omstilling i kommunene er i gang

I 2030 vil det være flere eldre enn barn i mange land og regioner i Europa. Økningen i antall eldre og mangelen på helsepersonell gjør at kommunene må omstille seg kraftig for å klare å levere helse- og omsorgstjenester til alle. Realitetsorientering, systemtenkning og ny teknologi skal bidra til å håndtere utfordringene.

10.04.2023

Veien videre for digital legemiddelhåndtering

Fra å lage medisin til vellykket behandling, hva er viktigst for pasienten? På webinar 14. april, tok vi tempen på de store trendene i Europa.

29.03.2023

Erik (65) er for komplisert for helsetjenesten

Hver eneste morgen våkner Erik O. Huseby med en forferdelig kvalme. Det viktigste for han er å få lindret dette. Men han sliter med å få helsetjenesten til se helhetlig på diagnosene og symptomene hans, som griper mye inn i hverandre. Den er rigget for å se én og én diagnose.

24.03.2023
    10 11 12 13 

Nyhetsfeed og sosiale medier