logo

Siste nytt

Tiltak for å lukke legemiddelsløyfen i dansk sykehus

Odense universitetssykehus er i ferd med å rulle ut lukket legemiddelsløyfe. Roboten som leverer multidose, spiller en sentral rolle.

Kollegene våre i Danmark delte erfaringene sine på webinar 6. oktober.

26.09.2023

Samling: Forskning om digital hjemmeoppfølging

Bli med på nyoppstartet forskningsnettverk om digital hjemmeoppfølging!

25.09.2023

Norge, Sverige, Danmark og Finland innfører digitalt delte legemiddellister

Pasienter kan vente seg mindre feilmedisinering. En digitalt delt legemiddelliste bidrar til sikker og effektiv legemiddelhåndtering, samt bedre pasientsikkerhet. Derfor innføres nå digitalt delte legemiddellister i Norden.

21.09.2023

Med video jobber legevaktsentralen ikke lenger i blinde

Det er ikke alt som er lett å formidle over telefonen. En videosamtale kan gi legevaktsentralen verdifull, visuell informasjon om helsen din.

Se på opptak om bruk av videokonsultasjon på legevaktsentralen og hvilken betydning dette har for pasient og helsepersonell.

19.09.2023

Digital terapi hjelper unge som har foreldre med rusproblemer

En ny brukerundersøkelse blant unge og voksne i alderen 14–35 år som har foreldre med alkohol- eller andre rusproblemer, viser i all hovedsak gode erfaringer med videobaserte samtaletilbud.

18.09.2023

Tre år med digital kunnskapsdeling om legemiddelhåndtering

Vil vi tilbake til papirresepter og journaler på foldeark? Neppe! Men vi har behov for å snakke sammen om hvordan vi kan få til de beste løsningene.

15.09.2023

Når din personlige trener er en chatbot

Kan en chatbot hjelpe deg å gå ned i vekt? Forskere prøver å finne svaret.

14.09.2023

Kinderegget: tre forbedringer på en gang!

Det er mange viktige forbedringstiltak i sving for å skape en mer personsentrert helsetjeneste. Hvordan kan vi sammen koordinere disse initiativene uten å gå i veien for hverandre?

Hvordan jobber Universitetssykehuset Nord-Norge med implementering av samvalg, digitale konsultasjoner og behovsstyrt poliklinikk i pasientforløp?

12.09.2023

Digitalisering av europeiske helsesystemer

Når vi ser på helsetjenestene i Europa, fremstår pasientinformasjon like fragmentert og silobasert som før. En digital helsetjeneste virker som en drøm i det fjerne. Eller?

06.09.2023

Hvor er medisinen min?

Dessverre er "ikke utdelt legemiddel" en av de vanligste avvikene som ble kartlagt i kommunal sektor. Hvilke andre problemer oppstår, og hvordan kan vi begynne å gå frem for å gjøre ting bedre?

05.09.2023
    7 8 9 10 

Nyhetsfeed og sosiale medier