logo

Siste nytt

Kreftsykepleier Veronica (42) ble kreftpasient: – Tiden etter har vært lang, ensom og veldig smertefull

Mange deler sykdomshistorien sin i sosiale medier. Da kreftsykepleier Veronica Lindholm selv fikk kreft, fant hun støtte blant andre kreftrammede på Instagram.

03.05.2022

Framtidens legemiddelhåndtering med farmasitun

"Farmasitunet" ved Nye Oslo universitetssykehus samler spesialisert og framtidsrettet legemiddelhåndtering. Hvordan vil dette øke kvaliteten og sikkerheten? Hvilke lærdommer kan du ta med tilbake til egen arbeidsplass?

29.04.2022

Suksessfaktorer og spilleregler med bruk av tolk i videokonsultasjoner

Du har sikkert selv opplevd kommunikasjonsproblemer i et videomøte når det blir forsinkelse mellom det som blir sagt og det du hører. Utfordringen blir enda større når pasienten og legen ikke snakker samme språk og en tolk kommer inn i bildet. Webinaropptak om skjermtolking i helsevesenet.

22.04.2022

Asynkron digital terapi gir effektiv hjelp

Personer som har psykiske plager vil gjerne velge selv når de skal kommunisere digitalt med terapeuten. Hvis vi ser på ressursbruk og kostnader, fungerer dette også bra for terapeutene. I denne saken får du et innblikk i forskningen til psykologspesialist og forsker Tine Nordgreen, leder for Forskningssenter for digitale psykiske helsetjenester (SFI) ved Haukeland universitetssykehus og Universitetet i Bergen.

21.04.2022

Smarttelefonen kan hindre for tidlig død

Smarttelefoner kan enkelt bidra til å redusere dødeligheten blant voksne i Norge og de fleste andre land.

21.04.2022

Elektronisk innsyn i journal hjelper den samiske befolkningen i møte med psykisk helsevern

Samiske pasienter i psykisk helsevern kan oppleve elektronisk innsyn i egen pasientjournal som et nyttig verktøy for å kontrollere terapeutenes kulturelle forståelse og oppfatning av hva som har blitt sagt og delt i en konsultasjon.

19.04.2022

Digitale helsetjenester for alle - hva må til?

Det er ofte glansbildet av digitale helsetjenester som promoteres, men hva med alle menneskene som blir digitalt ekskludert? Dette webinaret satt søkelyset på forskningsbaserte tiltak for at flere pasienter, pårørende og innbyggere kan benytte seg av digitale helse- og velferdsløsninger.

08.04.2022

Farmasøytenes nye rolle

Astrid Johnsen og Thomas Bäckstrøm kastet lys på fremtiden for farmasøytene og deres rolle i et nytt webinar om digital legemiddelhåndtering 1. april.

04.04.2022

Hvor trygge er egentlig våre helsedata?

Omfanget av dataangrep mot helseinstitusjoner øker verden over, også i Norge. Hvordan rigger vi oss mot dette når innsamlingen av digitale helsedata øker?

29.03.2022

Målrettede grep for å inkludere flere, sosialt og digitalt

En aldrende befolkning og rask utvikling av digitale innbyggertjenester gjør at sårbare personer faller utenfor det digitale fellesskapet. I denne saken deler professor Elin Thygesen fra Universitetet i Agder flere viktige erfaringer. Å motvirke ensomhet og å gi eldre grunnleggende teknologikompetanse er blant målene.

21.03.2022
    20 21 22 23 

Nyhetsfeed og sosiale medier