logo

Siste nytt

Økt trygghet og mestring med digital hjemmeoppfølging

Kronisk syke pasienter som får digital hjemmeoppfølging føler økt trygghet og mestring av egen sykdom. Dette er noen av funnene som presenteres i den ferske sluttrapporten fra det nasjonale velferdsteknologiprogrammet. På dette webinaret fortalte Helsedirektoratet om det nasjonale velferdsteknologiprogrammet, Oslo Economics presenterte hovedfunnene fra evalueringen, og Oslo kommune delte noen av kommunens erfaringer.

16.03.2022

Sykehuset pleier koronapasienter hjemme

Alt lå til rette for å etablere digital hjemmoppfølging ved Sørlandet sykehus da koronapandemien kom til Norge. Somatisk klinikk delte erfaringene sine om lærdom underveis og hvordan de fikk digital hjemmeoppfølging av koronapasienter til å være en del av den normale driften i avdelingen.

11.03.2022

Pasientens ansvar for egen medisinliste

Legen kan skrive ut så mange resepter hen vil, men det er pasienten som velger hvilke medisiner hen vil ta. Del dine tips og triks om hvordan ansvarliggjøre pasienten i en legemiddelgjennomgang.

08.03.2022

Legemiddelhåndtering av risikolegemidler på sykehus

Opioider og antikoagulantia bærer høy risiko og er overrepresentert i avviksrapportering av legemidler på sykehus. Hvordan kan vi forbedre sårbare prosesser og dermed øke pasient sikkerhet?

04.03.2022

Multidose i e-resept gir mange fordeler

Ny studie viser at fastleger erfarer store fordeler med innføring av multidose i e-resept, men også noen utfordringer.

03.03.2022

Hjemmesykepleien møter ikke alltid en måket innkjørsel når de kjører ut til en beboer

Forskerne skal se på hvordan man kan tette hullene i hjelpesystemet til beste for pasienten. I dag faller mange sårbare innbyggere utenfor systemet og det digitale fellesskapet.

03.03.2022

Workshop Dignity Care 3. mars 2022

Prosjektet Dignity Care arrangerte workshop på tre lokalisasjoner den 3. Mars 2022.

28.02.2022

Kreftpasienter og digital hjemmeoppfølging

Behandlingsplanen til en kreftpasient må følges nøye. Men hvis pasienten opplever bivirkninger kan det hende at de ikke er i stand til å gjennomføre den neste behandlingen. Løsningen ved Sykehuset Østfold er digital hjemmeoppfølging.

25.02.2022

Videotrim for eldre er bra, både fysisk og sosialt

Kvænangen kommune er vakker, men det er lang vei til nærmeste nabo, butikk og helsetjenester. Derfor tester kommunen ut videokommunikasjon for eldre. Møt Tove og Ole, og se hvordan prosjektet bidrar til bedre trivsel og mestring i eget hjem.

23.02.2022

Kunstig intelligens i bivirkningsovervåkning

Flere studier viser at publiserte kliniske studier har store svakheter i omtaler av bivirkninger. Kliniske studier er oftest for små til å oppdage annet enn de vanligste bivirkningene. Spontanrapportering av bivirkninger avhenger av at hendelser meldes inn fra helsepersonell og det er sannsynligvis en betydelig underrapportering. På dette webinaret diskuterer Tone Westergren om kunnskap om bivirkninger kan bedres ved bruk av e-helsedata og kunstig intelligens.

18.02.2022
    21 22 23 24 

Nyhetsfeed og sosiale medier