logo

Siste nytt

«Journalen min er ingen kladdebok for behandlere»

Ny forskning fra bl.a. Nasjonalt senter for e-helseforskning reiser spørsmål om pasientjournalen som arbeidsredskap. «Journalen min skal ikke være en åpen lærebok for studenter og annet helsepersonell», advarer forfatter, hjelpepleier og tidligere erfaringskonsulent Målfrid J. Frahm Jensen.

09.07.2021

Bedre spesialisthelsetjenester til den samiske befolkningen

Hvordan sikrer vi den samiske befolkningen i Norge likeverdige spesialisthelsetjenester tilrettelagt pasientens språklige og kulturelle bakgrunn? Det er krav om betydelig kompetanseheving i spesialisthelsetjenesten for å sikre at samiske pasienter får tilfredsstillende tilbud. Nasjonalt senter for e-helseforskning deltar nå i en egen ressursgruppe etablert av Helse Nord og Universitetssykehuset Nord-Norge for å sikre samiske pasienter et tilfredsstillende tilbud.

30.06.2021

Hvordan stoppe feilinformasjon om covid-19?

Store mengder falske nyheter spres om koronaviruset, smitte og sykdom. Er det i hele tatt mulig å demme opp for feilinformasjon? En systematisk gjennomgang av e-helseforsker Elia Gabarron med flere.

17.06.2021

Fagnettverk for kunstig intelligens i norsk helsetjeneste åpnes

15. juni åpner et nasjonalt nettverk for kunstig intelligens i helsetjenesten (KIN) bestående av ulike fagmiljøer fra hele landet.

10.06.2021

Kommunikasjonsrådgivere, se hit!

Har du lyst til å formidle kunnskap som bidrar til en bedre helsetjeneste? Og har du lyst til å gjøre det sammen med de beste folkene? Kom og jobb med oss, da vel!

02.06.2021

Ny professor på E-helseforskning!

Monika Knudsen Gullslett har blitt professor i psykisk helse og digitalisering ved Nasjonalt senter for e-helseforskning og Universitetet i Sørøst-Norge.

31.05.2021

Svært positiv midtveisevaluering av Gode pasientforløp

KS: Forskere ved Nasjonalt senter for e-helseforskning har gjennomført en midtveisevaluering av satsingen Nasjonalt læringsnettverk for gode pasientforløp.

27.05.2021

Farmasøyt i akuttmottak

Hvordan kan pasientens legemiddelbruk bli riktig fra starten av sykehusoppholdet?

27.05.2021

Vil du bli vår nye IT-rådgiver?

Kanskje er det akkurat deg vi er heldige å få som ny kollega ved Nasjonalt senter for e-helseforskning? Vi tilbyr fast 100 prosent stilling som rådgiver/seniorrådgiver IT infrastruktur med spennende arbeidsoppgaver. Søknadsfrist 6. juni.

26.05.2021

Helsepersonell sliter med å få tak i informasjon om hvilke legemidler pasientene deres bruker

Snart kommer en felles, digital legemiddelliste. Det vil løse mange problemer, mener forskere.

26.05.2021
    27 28 29 30 

Nyhetsfeed og sosiale medier