Siste nytt

22.08.2016

Slik blir unge med funksjonsnedsettelser mer selvstendige

Nettbrett og smarttelefoner hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelser til å bli mer selvstendige. 

E-helseforskerne Undine Knarvik og Marianne Trondsen har kartlagt erfaringer fra hele Norden om hvordan unge med funksjonsnedsettelser bruker velferdsteknologi på fritiden. Dette kan være snakk om apper som varsler om gjøremål og andre sosiale kommunikasjonsverktøy.   

10.08.2016

Vi er vertskap for høstens store telemedisinske konferanse ETC

Nasjonalt senter for e-helseforskning er i år vertskap for European Telemedicine Conference som holdes i samarbeid med EHIN Future Health i Oslo Spektrum 15.-16. november.

09.06.2016

Behandler depresjon med nettbasert program

Det er ikke bare kroppen som trenger stell. Her finner du et supert treningsprogram for din mentale helse.

09.06.2016

Sykdomsekspertene sitter hjemme

Forskere bygger nå et nettsted der pasienter kan informere hverandre og helsepersonell om hvordan det er å leve med ulike sykdommer. 

11.04.2016

Ny senterleder på Nasjonalt senter for e-helseforskning

Han har forsket algoritmer basert på medisinsk teknologi. Nå vil han hjelpe myndigheterne gjøre gode million inversteringer i Helse-IST. Stein Olav Skrøvseth (38) er ansatt som senterleder for Nasjonalt senter for e-helseforskning.

30.03.2016

På hjemmebesøk med iPad

- Hei, Erna, det er hyggelig å se deg igjen! Hvordan går det med skuldra? Kan du vise meg hvor langt du kan strekke opp armen? Kan sykepleieren heve iPaden litt så jeg kan se bedre?

21.03.2016

Neida, robotene tar ikke over

Det kommer ingen roboter som vil stjele jobbene fra leger og sykepleiere. Derimot kan elektroniske systemer føre til en enklere hverdag for både pasienter og helsepersonell.

01.03.2016

Snørrete? Uggen? Prøv Erdusyk.no

På et blunk kan nettsiden Erdusyk.no fortelle deg hva som kan være grunnen til at nesen renner og magen verker. Søkemotoren sammenlikner symptomene mot sykdommer der du bor*. Nå trenger vi din hjelp til å videreutvikle systemet.

22.02.2016

Optimal omsorg?

Se for deg at du er 75 år og har fem livstruende lidelser. Du må jevnlig til kontroll hos fem forskjellige spesialister. Ingen av disse spesialistene snakker med hverandre. Du tar tjue tabletter om dagen som gjør deg kvalm og uvel, og ofte kommer medisinene opp igjen like fort som de kom ned. En tredjedel av tiden er medisinene uten effekt.

17.12.2015

Kompetansetjenesten for telemedisin avviklet

Helsedirektoratets årlige gjennomgang av nasjonale kompetansetjenester konkluderte våren 2014 med en anbefaling til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) om å avvikle Nasjonal kompetansetjeneste for telemedisin.


    5