logo

Siste nytt

Ny senterleder på Nasjonalt senter for e-helseforskning

Postet 11.04.2016

Han har forsket algoritmer basert på medisinsk teknologi. Nå vil han hjelpe myndigheterne gjøre gode million inversteringer i Helse-IST. Stein Olav Skrøvseth (38) er ansatt som senterleder for Nasjonalt senter for e-helseforskning.

Les mer

På hjemmebesøk med iPad

Postet 30.03.2016

- Hei, Erna, det er hyggelig å se deg igjen! Hvordan går det med skuldra? Kan du vise meg hvor langt du kan strekke opp armen? Kan sykepleieren heve iPaden litt så jeg kan se bedre?

Les mer

Neida, robotene tar ikke over

Postet 21.03.2016

Det kommer ingen roboter som vil stjele jobbene fra leger og sykepleiere. Derimot kan elektroniske systemer føre til en enklere hverdag for både pasienter og helsepersonell.

Les mer

Snørrete? Uggen? Prøv Erdusyk.no

Postet 01.03.2016

På et blunk kan nettsiden Erdusyk.no fortelle deg hva som kan være grunnen til at nesen renner og magen verker. Søkemotoren sammenlikner symptomene mot sykdommer der du bor*. Nå trenger vi din hjelp til å videreutvikle systemet.

Les mer

Optimal omsorg?

Postet 22.02.2016

Se for deg at du er 75 år og har fem livstruende lidelser. Du må jevnlig til kontroll hos fem forskjellige spesialister. Ingen av disse spesialistene snakker med hverandre. Du tar tjue tabletter om dagen som gjør deg kvalm og uvel, og ofte kommer medisinene opp igjen like fort som de kom ned. En tredjedel av tiden er medisinene uten effekt.

Les mer

Kompetansetjenesten for telemedisin avviklet

Postet 17.12.2015

Helsedirektoratets årlige gjennomgang av nasjonale kompetansetjenester konkluderte våren 2014 med en anbefaling til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) om å avvikle Nasjonal kompetansetjeneste for telemedisin.

Les mer


    4