Siste nytt

07.11.2016

Ny tjeneste for å velge behandling

Helsedirektoratet: Nå er den første nasjonale digitale tjenesten for samvalg mellom pasient og lege klar til bruk på helsenorge.no. Slik blir det enklere for pasienter med prostatakreft å finne best behandling ut fra egen livssituasjon. 

12.09.2016

Offisiell åpning av Nasjonalt senter for e-helseforskning

Nasjonalt senter for e-helseforskning ble opprettet 1. januar 2016, og i dag 13. september markerer vi den offisielle åpningen sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie.

12.09.2016

Ny visuell profil og nye nettsider

Sammen med Tank Design i Tromsø har Nasjonalt senter for e-helseforskning utviklet en ny og frisk grafisk profil som lar oss kommunisere både effektivt og helhetlig. I sentrum står naturligvis logoen – en leken og formsterk E – som symboliserer formålet til senteret: samle, produsere og formidle kunnskap om e-helse.

22.08.2016

Slik blir unge med funksjonsnedsettelser mer selvstendige

Nettbrett og smarttelefoner hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelser til å bli mer selvstendige. 

E-helseforskerne Undine Knarvik og Marianne Trondsen har kartlagt erfaringer fra hele Norden om hvordan unge med funksjonsnedsettelser bruker velferdsteknologi på fritiden. Dette kan være snakk om apper som varsler om gjøremål og andre sosiale kommunikasjonsverktøy.   

10.08.2016

Vi er vertskap for høstens store telemedisinske konferanse ETC

Nasjonalt senter for e-helseforskning er i år vertskap for European Telemedicine Conference som holdes i samarbeid med EHIN Future Health i Oslo Spektrum 15.-16. november.

09.06.2016

Behandler depresjon med nettbasert program

Det er ikke bare kroppen som trenger stell. Her finner du et supert treningsprogram for din mentale helse.

09.06.2016

Sykdomsekspertene sitter hjemme

Forskere bygger nå et nettsted der pasienter kan informere hverandre og helsepersonell om hvordan det er å leve med ulike sykdommer. 

11.04.2016

Ny senterleder på Nasjonalt senter for e-helseforskning

Han har forsket algoritmer basert på medisinsk teknologi. Nå vil han hjelpe myndigheterne gjøre gode million inversteringer i Helse-IST. Stein Olav Skrøvseth (38) er ansatt som senterleder for Nasjonalt senter for e-helseforskning.

30.03.2016

På hjemmebesøk med iPad

- Hei, Erna, det er hyggelig å se deg igjen! Hvordan går det med skuldra? Kan du vise meg hvor langt du kan strekke opp armen? Kan sykepleieren heve iPaden litt så jeg kan se bedre?

21.03.2016

Neida, robotene tar ikke over

Det kommer ingen roboter som vil stjele jobbene fra leger og sykepleiere. Derimot kan elektroniske systemer føre til en enklere hverdag for både pasienter og helsepersonell.


    4 5