logo

Siste nytt

Digital tools must create value for patients and health professionals

Our first open day webinar was held on 2 June. The topic was Adoption of technology in health.

27.06.2022

Teknologi kan gi inkludering, men også ekskludering

Verden rundt oss blir stadig mer digital, og vi hører ofte om hvordan teknologi kan brukes til å øke inkludering i samfunnet. Men ifølge Margunn Aanestad, professor i e-helse på universitet i Agder, kan teknologi også øke ekskludering. En rapport fra Kompetanse Norge viser at 600 000 nordmenn er ikke-digitale, og står i fare for å bli ekskludert fra det digitale samfunnet.

25.06.2022

Dignity Care – prosjektoppdatering juni 2022

Prosjektet Dignity Care har nå vært i gang i ca 6 måneder. Her kan du lese en oppsummering av hva vi har gjort i prosjektet og planer fremover.

22.06.2022

Videokonsultasjoner i psykisk helsevern – et samarbeid mellom forskere, pårørende og brukere.

Forskerne i prosjektet om videokonsultasjoner i psykisk helsevern har denne uka vært fysisk samlet med Kompetanserådet for å diskutere og lage prinsipper for videokonsultasjoner.

22.06.2022

Vil lage e-verktøy som forenkler pasientens liv

Forskningsprosjektet Dignity Care jobber med å kartlegge hvordan et digitalt verktøy kan legge til rette for at pasienter kan leve et godt liv, tross sykdom. Et slikt verktøy kan gjøre det lettere for alle å samarbeide med og rundt en pasient, og yte riktig hjelp til riktig tid.

22.06.2022

Trenger flere fastleger og verktøy for koordinering

‒ Fastlegen kan løse enda flere av samhandlingsutfordringene i helsetjenesten. Men mangler rammebetingelsene som skal til, og ikke minst de digitale systemene som snakker sammen, mener Marte Kvittum Tangen, leder i Norsk forening for allmennmedisin.

21.06.2022

Nå vil regjeringen at du kan få sykemelding uten å møte opp fysisk på legekontoret

- At sykemeldinger kan gis gjennom e-konsultasjon kan være en god løsning både for den som sykemelder og den sykemeldte, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

14.06.2022

Diskriminering: en årsak til at helsetjenester ikke fungerer

Er du mann mellom 40 og 60 år, med hjerteinfarkt eller andre typiske «manneting», så er helsetjenesten godt tilrettelagt for deg. Sykepleieforbundets Lill Sverresdatter Larsen mener det ligger elementer av diskriminering i fortellingen om «Verdens beste helsetjeneste».

10.06.2022

Bedre bruk av e-resept på vei mot pasientens legemiddelliste

Pasientens legemiddelliste tas i bruk over hele landet i løpet av de neste årene. Hva kan du gjøre for å forberede deg allerede nå? Få med deg siste nytt om utprøving og innføring på dette webinaret.

10.06.2022

Sårbarheten i helsevesenet skal reduseres

Nylig var nærmere 30 representanter fra EU-prosjektet HEIR på besøk hos oss i Tromsø. Målet er å lage et robust IT-sikkerhetssystem for pålitelig deling av helsedata i helsesektoren i EU.

09.06.2022
    18 19 20 21 

Nyhetsfeed og sosiale medier