logo

Digital hjemmeoppfølging

Gjennom denne webinarserien formidler vi forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap om digital hjemmeoppfølging.

Vi arrangerer webinarer hele året, og ønsker kommuner, sykehus, fastleger, brukerorganisasjoner og forskere velkommen som foredragsholdere og deltakere.

Målet om å flytte helsetjenesten hjem til pasienten krever blant annet organisatoriske endringer i helsetjenesten, teknisk tilrettelegging og kompetanseheving. Digital hjemmeoppfølging er ofte svært komplekst fordi det involverer flere ulike aktører innen helsetjenesten, og en vellykket innføring fordrer at alle parter endrer sin måte å jobbe på.

Gjennom webinarserien får vi innsikt i arbeidet som foregår ute i kommunene og sykehusene. Forskere vil dele sin forskning, og brukerorganisasjonene vil bringe inn brukerstemmen.

Webinarene om digital hjemmeoppfølging sendes hver tredje fredag, klokken 08:15-09:00.

Redaksjonskomité

  • Eirin Rødseth, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Carina Kolnes, Indre Østfold kommune
  • Elisabeth Holen-Rabbersvik, Universitetet i Agder
  • Andreas Høiaas, Kreftforeningen

Digital hjemmeoppfølging: Nyheter

Unge pårørende: Psykisk helsehjelp på video

Hva mener unge om å få psykisk helsehjelp på video? Her får du deres synspunkter på fleksibilitet, trygghet og om det er til hjelp.

05.12.2022

Trygghet etter utskrivelse fra sykehus ved digital hjemmeoppfølging

På sykehuset har du som pasient et kunnskapsrikt sikkerhetsnett av helsepersonell. Hjemme igjen etter behandling kan mange kjenne seg utrygge og savne støtte. Digital hjemmeoppfølging kan dekke dette tomrommet og øke livskvaliteten din. Se på webinaropptaket.

18.11.2022

Tech-shopping: Hvordan lykkes med offentlig privat samarbeid?

Ikke vær engstelig når du må skaffe teknologi til digital hjemmeoppfølging! Som offentlig instans er det mye å hente på å samarbeide med private aktører. Norway Health Tech gir deg tipsene du trenger til enklere innovasjons- eller anskaffelsesprosesser.

04.11.2022

Får vi lov til å gjøre noe som helst?

Regelverket for å behandle helsedata kan virke firkantet. Hvordan kan en kommune eller et sykehus allikevel komme videre med digitalisering i helse?

21.10.2022

Digital hjemmeoppfølging - virker det?

Hvordan vet vi om digital hjemmeoppfølging virker? Hva hvis gevinstene oppstår andre plasser enn der vi får økt innsats? Hva er bra nok, og for hvem?

10.10.2022

Hjemmesykehus - en frisk idé

Borte er bra, men hjemme er best. Oslo universitetssykehus tilbyr sykehusoppfølging til pasienter i deres egne hjem. OUS Nevroklinikken delte erfaringene sine på dette webinaret.

23.09.2022

Samhandling for en ny fremtid

Hva må til for at velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging skal fungere best mulig i kommunene? E-helse Vestland er et prosjekt hvor alle kommunene i fylket går sammen for å møte fremtidens e-helse. Et av nøkkelordene til prosjektet er erfaringsdeling.

09.09.2022

Digital inkludering - et brukerperspektiv

Pensjonistforbundet og Blindeforbundet representerer en stor andel av brukerne som har utfordringer ved bruk av digitale helsetjenester. De delte deres erfaringer og snakker om veien videre på dette webinaret.

08.06.2022

Det generelle i det spesielle – Implementering av teknologier for digital hjemmeoppfølging

Det kan være svært komplekst å sette i gang med teknologier for digital hjemmeoppfølging, men vi vil gjerne få det til. Da kan et teoretisk rammeverk for implementering være et godt hjelpemiddel.

23.05.2022

Digital hjemmeoppfølging i praksis – Larvik kommune deler sine erfaringer

Hvordan går en kommune over fra et prosjekt om digital hjemmeoppfølging til vanlig drift? Larvik kommune beskriver hvordan de er organisert, samhandler med relevante aktører og utfører tjeneste.

06.05.2022
    3 4 5