logo

Digital hjemmeoppfølging

Gjennom denne webinarserien formidler vi forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap om digital hjemmeoppfølging.

Vi arrangerer webinarer hele året, og ønsker kommuner, sykehus, fastleger, brukerorganisasjoner og forskere velkommen som foredragsholdere og deltakere.

Målet om å flytte helsetjenesten hjem til pasienten krever blant annet organisatoriske endringer i helsetjenesten, teknisk tilrettelegging og kompetanseheving. Digital hjemmeoppfølging er ofte svært komplekst fordi det involverer flere ulike aktører innen helsetjenesten, og en vellykket innføring fordrer at alle parter endrer sin måte å jobbe på.

Gjennom webinarserien får vi innsikt i arbeidet som foregår ute i kommunene og sykehusene. Forskere vil dele sin forskning, og brukerorganisasjonene vil bringe inn brukerstemmen.

Webinarene om digital hjemmeoppfølging sendes hver tredje fredag, klokken 08:15-09:00.

Ønsker du å få tilsendt invitasjoner til webinarene? Send en epost til email hidden; JavaScript is required og si at du er interessert i digital hjemmeoppfølging.

Redaksjonskomité

  • Undine Knarvik, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Carina Kolnes, Indre Østfold kommune
  • Hege Mari Johnsen, Universitetet i Agder
  • Eirin Rødseth, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Andreas Høiaas, Kreftforeningen
  • Kari Dyb, Nasjonalt senter for e-helseforskning
  • Gro Berntsen, Nasjonalt senter for e-helseforksning

Digital hjemmeoppfølging: Nyheter

Hjemmesykehus - en frisk idé

Borte er bra, men hjemme er best. Oslo universitetssykehus tilbyr sykehusoppfølging til pasienter i deres egne hjem. OUS Nevroklinikken delte erfaringene sine på dette webinaret.

23.09.2022

Samhandling for en ny fremtid

Hva må til for at velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging skal fungere best mulig i kommunene? E-helse Vestland er et prosjekt hvor alle kommunene i fylket går sammen for å møte fremtidens e-helse. Et av nøkkelordene til prosjektet er erfaringsdeling.

09.09.2022

Digital inkludering - et brukerperspektiv

Pensjonistforbundet og Blindeforbundet representerer en stor andel av brukerne som har utfordringer ved bruk av digitale helsetjenester. De delte deres erfaringer og snakker om veien videre på dette webinaret.

08.06.2022

Det generelle i det spesielle – Implementering av teknologier for digital hjemmeoppfølging

Det kan være svært komplekst å sette i gang med teknologier for digital hjemmeoppfølging, men vi vil gjerne få det til. Da kan et teoretisk rammeverk for implementering være et godt hjelpemiddel.

23.05.2022

Digital hjemmeoppfølging i praksis – Larvik kommune deler sine erfaringer

Hvordan går en kommune over fra et prosjekt om digital hjemmeoppfølging til vanlig drift? Larvik kommune beskriver hvordan de er organisert, samhandler med relevante aktører og utfører tjeneste.

06.05.2022

Suksessfaktorer og spilleregler med bruk av tolk i videokonsultasjoner

Du har sikkert selv opplevd kommunikasjonsproblemer i et videomøte når det blir forsinkelse mellom det som blir sagt og det du hører. Utfordringen blir enda større når pasienten og legen ikke snakker samme språk og en tolk kommer inn i bildet. Webinaropptak om skjermtolking i helsevesenet.

22.04.2022

Digitale helsetjenester for alle - hva må til?

Det er ofte glansbildet av digitale helsetjenester som promoteres, men hva med alle menneskene som blir digitalt ekskludert? Dette webinaret satt søkelyset på forskningsbaserte tiltak for at flere pasienter, pårørende og innbyggere kan benytte seg av digitale helse- og velferdsløsninger.

08.04.2022

Økt trygghet og mestring med digital hjemmeoppfølging

Kronisk syke pasienter som får digital hjemmeoppfølging føler økt trygghet og mestring av egen sykdom. Dette er noen av funnene som presenteres i den ferske sluttrapporten fra det nasjonale velferdsteknologiprogrammet. På dette webinaret fortalte Helsedirektoratet om det nasjonale velferdsteknologiprogrammet, Oslo Economics presenterte hovedfunnene fra evalueringen, og Oslo kommune delte noen av kommunens erfaringer.

16.03.2022

Sykehuset pleier koronapasienter hjemme

Alt lå til rette for å etablere digital hjemmoppfølging ved Sørlandet sykehus da koronapandemien kom til Norge. Somatisk klinikk delte erfaringene sine om lærdom underveis og hvordan de fikk digital hjemmeoppfølging av koronapasienter til å være en del av den normale driften i avdelingen.

11.03.2022

Kreftpasienter og digital hjemmeoppfølging

Behandlingsplanen til en kreftpasient må følges nøye. Men hvis pasienten opplever bivirkninger kan det hende at de ikke er i stand til å gjennomføre den neste behandlingen. Løsningen ved Sykehuset Østfold er digital hjemmeoppfølging.

25.02.2022
    4 5